3 vragen aan… Nico Willems

By 27 juni 2019 juni 28th, 2019 DOLnieuws

Nico Willems, 57 jaar, woonachtig in Eijsden en trotse opa van kleinzoon Bram waarmee hij samen een moestuintje ‘runt’. Vanaf afgelopen maart is Nico gestart als projectleider bij Dolmans Landscaping Services in Bunde. Met een achtergrond in de civiele- en cultuurtechniek en jarenlange ervaring in diverse overheidsfuncties, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. We zijn benieuwd naar het nieuwe Dolmans lid.

Hoe heb je je eerste maanden ervaren?
“Mijn eerste maanden zijn goed bevallen. Ik vond het met name een uitdaging om de juiste informatie te vinden, maar inmiddels begint alles op zijn plek te vallen. De projecten zijn uitdagend en divers; zo ben ik onder andere verantwoordelijk voor het complete onderhoud van de Chemelot Campus in Geleen en Kasteel Wijnandsrade in Wijnandsrade. De samenwerking met mijn collega’s in Bunde is erg prettig en we helpen mekaar waar nodig. Na jarenlang bij de overheid te hebben gewerkt, was het tijd voor iets nieuws. Een nieuwe baan waarin ik samen met collega’s echt kon doorpakken. En die doenersmentaliteit heb ik hier bij Dolmans gevonden!”

Wanneer is voor jou een project geslaagd?
“Een project is geslaagd wanneer de opdrachtgever tevreden is én het personeel er voldoening uit haalt. Ik vind het belangrijk dat we er samen iets moois van maken en dat elke medewerker in zijn of haar kracht wordt gezet. We werken bij Dolmans Landscaping Services in Bunde aan veel verschillende projecten, dan vind ik het ook belangrijk dat elke medewerker een keer een project mag draaien waarvan hij/zij helemaal enthousiast wordt.”

Hoe start jij jouw werkdag?
“Ik begin mijn werkdag standaard met een kopje koffie en een boterham. ’s Morgens zit ik om 6.00 uur al achter mijn computer op kantoor en maak ik de planning voor de dag. Vervolgens neem ik om 7.00 uur samen met mijn team de planning van de dag door, waarna ik bureauzaken afwissel met bezoeken op de werklocaties. Ik vind het belangrijk om in gesprek te blijven, zowel met de opdrachtgever als met mijn team.”