Skip to main content

Boels Dolmans Cycling Team steunt Pink Ribbon

By 16 april 2019Nieuws

Het Boels-Dolmans Cycling Team zet zich tijdens de Amstel Gold Race op zondag 21 april in om zoveel mogelijk geld op te halen voor borstkankeronderzoek. 1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Het Boels-Dolmans Cycling Team, het beste dameswielerteam ter wereld, trekt zich de impact en gevolgen van deze ziekte bijzonder aan en wil haar steentje bijdragen om zoveel mogelijk geld op te halen voor borstkankeronderzoek.

Pink Ribbon
In Pink Ribbon heeft het team een uitstekende maatschappelijke partner gevonden, die middels financiële middelen wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker ondersteunt.

Uiteraard doen we mee! Dat was onze eerste reactie toen teammanager Erwin Janssen een paar maanden geleden de speciale Pink Ribbon actie toelichtte”, aldus Nederlands kampioen Chantal Blaak. “We hebben het er daarna met een paar rensters over gehad. Bijna iedereen is binnen zijn of haar familie- en of vriendenkring wel eens geconfronteerd met deze verschrikkelijke ziekte. Alle kleine beetjes helpen op weg naar een maatschappij waarin borstkanker geen dodelijke ziekte meer is. We gaan er alles aan doen om zo veel als mogelijk aandacht te vestigen op het werk van Pink Ribbon en om zo veel als mogelijk geld op te halen.”

Speciale acties
Samen met Pink Ribbon zet het Boels-Dolmans team verschillende acties op touw om aandacht te vestigen op het thema borstkanker. Zo zal het team tijdens de Amstel Gold Race op zondag 21 april helemaal in het roze zijn gestoken. Daarnaast draagt een online-veiling van unieke Boels-Dolmans Cycling Team items, waaronder de Specialized fietsen waarmee de Amstel Gold Race is verreden, zorg voor een financiële bijdrage aan Pink Ribbon. Tenslotte wordt ook het eventuele gewonnen prijzengeld van de rensters tijdens de Amstel Gold Race aan Pink Ribbon gedoneerd. De einduitslag wordt tijdens de huldiging van de winnares van de Amstel Gold Race op het podium in Vilt bekendgemaakt.

Oproep
De ploeg roept alle wielerfans, volgers, (mede-) sporters, sponsoren, begunstigers en iedereen die het Boels-Dolmans team en Pink Ribbon een warm hart toedraagt op om deze bijzondere actie te steunen via: boelsdolmansforpinkribbon.com.

Samen kunnen we het verschil maken en zoveel mogelijk geld ophalen voor borstkankeronderzoek. Voor meer informatie over de campagne bekijk boelsdolmanscyclingteam.com.