Skip to main content

Boels Rental en Dolmans Landscaping Group verlengen t/m 2020

By 1 december 2017Nieuws

De beide titelsponsoren van het Boels-Dolmans Cycling Team, Boels Rental en Dolmans Landscaping Group, hebben hun sponsorcontract met twee jaar verlengd. Boels-Dolmans Cycling Team, onder leiding van directeur sportif en ploegleider Danny Stam, is nu verzekerd van continuïteit tot het einde van Olympisch jaar 2020 en kan verder bouwen op de reputatie van beste vrouwenploeg in het internationale wielrennen.

Dolmans Landscaping Group is als titelsponsor al aan het team verbonden sinds de oprichting in 2010, toen het team opereerde onder de naam Dolmans Landscaping Team. In 2012 stapte ook Boels Rental in en sindsdien hebben beide bedrijven gedeeld in het succesvolle partnerschap als sponsor van het Boels-Dolmans Cycling Team.

Yvo Hoppers, Corporate Marketing & Communications Manager van Boels Rentals, reageert: “We zijn er trots op dat we eerste titelsponsor zijn van dit Nederlandse team en al vijf jaar lang mogen meedelen in de mooie overwinningen van het team. Het was dan ook niet zo lastig om tot een nieuw contract te komen. Aan alles is duidelijk te merken dat het management en de rensters de juiste houding hebben ten opzichte van professioneel wielrennen, waar respect, sportiviteit en betrokkenheid deel van uitmaken. Boels Rental is verguld dat het team nog twee jaar langer haar naam zal dragen.”

Erwin Janssen, eigenaar van Dolmans Landscaping Group, heeft dezelfde gevoelens: “Wij zijn al jaren bij de ploeg betrokken en hebben onze ambities met het team steeds verder zien groeien, onder de bezielende leiding van ploegleider Danny Stam. Boels-Dolmans Cycling Team is het beste UCI-vrouwenteam in de wereld. Teamgeest en maximale gedrevenheid bij alle rensters en onze staf hebben geleid tot deze successen. We vieren onze overwinningen gezamenlijk, wat tekenend is voor de goede sfeer binnen de ploeg. Ik ben blij dat ons partnerschap weer voor twee jaar is verlengd. Onze honger naar meer succes is nog niet gestild.”

Het beste vrouwenteam in de wereld
De afgelopen twee jaar heeft Boels-Dolmans Cycling Team het succes in de belangrijkse wedstrijdenreeks van het internationale vrouwenwielrennen voortgezet. Nadat Lizzie Deignan het Wereldbekerklassement op haar naam zette in de laatste twee jaar dat de Wereldbeker bestond, volgde Megan Guarnier haar op door de allereerste winnares van de Women’s WorldTour te worden in 2016. Anna van der Breggen won afgelopen jaar vijf Women’s WorldTour-wedstrijden, waaronder het drieluik in de Ardennen en de Giro Rosa, en wist daarmee eveneens het Women’s WorldTour-klassement op haar naam te zetten.

De regenboogtrui heeft gerouleerd onder rensters van het Boels-Dolmans Cycling Team en is nu al drie jaar op rij in handen van iemand in het team. Chantal Blaak won dit jaar de wereldtitel op het WK wielrennen op de weg in het Noorse Bergen en nam daarmee de trui over van Amalie Dideriksen. Zij sprintte in 2016 in Qatar naar de winst en had de trui op haar beurt van Deignan overgenomen, de renster die van alle huidige leden van het team al het langst bij Boels-Dolmans Cycling Team rijdt.

Een goede basis met ruimte voor talent
De meeste rensters van het Boels-Dolmans Cycling Team zijn al sinds 2014 bij het team, wat een stevige basis heeft opgeleverd. Hoewel Boels-Dolmans inmiddels een vaste waarde is het internationale vrouwenwielrennen en altijd in de top van de uitslagen wil blijven staan, is er altijd de ruimte geweest voor talentvolle rensters om binnen het team te groeien onder de begeleiding van de meer ervaren rensters. Belofterensters Amalie Dideriksen en Jip van den Bos hebben zich kunnen ontwikkelen in de kleuren van Boels-Dolmans Cycling Team en nieuwkomer Skylar Schneider zal die kans vanaf 2018 krijgen. Elke individuele renster heeft bijgedragen aan het succes van het team in de afgelopen jaren. Boels-Dolmans Cycling Team gaat ook de komende jaren voor internationaal succes op basis van een gezamenlijke prestatie.