Skip to main content

Dolmans aan de wieg van de Volkswagen E-Crafter PU

By 28 oktober 2020november 12th, 2020DOLnieuws

In 2018 heeft de Volkswagen dealer, Wealer ons benaderd over elektrisch aangedreven VW crafters. De crafters betroffen gesloten modellen voor 3 personen waarbij het trekken van een aanhanger geen optie was. Vanuit deze uitdaging werd al snel duidelijk dat de interesse vanuit Dolmans lag bij de pick-up variant, welke toentertijd helaas nog niet werd gebouwd.

Daar waar in het begin het verwijderen van de achterzijde van de auto nog geen optie leek, is na een aantal gesprekken tussen Dolmans, importeur Pon en Wealer besloten de flex (slijptol) in een gesloten VW e-Crafter te zetten om de achterkant eraf te zagen! Direct nadat ook de fabriek akkoord ging met de productie van de e-Crafter pick up, is de auto uitgebreid getest op testbanen in Duitsland.

Dolmans stond aan de wieg bij de ontwikkeling van de e-Crafter en mocht hierom als eerste de auto een week lang testen. Jacob Smid, van onze vestiging in Groningen, heeft de auto in ontvangst mogen nemen en zijn feedback besproken met Wealer en Pon. Middels een kleine bijeenkomst, uiteraard volgens de regels van het RIVM, hebben de eerste geïnteresseerden kennis gemaakt met de auto en deelde Jacob zijn ervaringen.

In samenwerking met Wealer en Pon heeft Dolmans een nieuwe bedrijfsauto op de markt gebracht: de Volkswagen E-Crafter PU. Daar waar nog enkele kleine aanpassingen nodig lijken te zijn, is de VW e-Crafter een goed elektrisch alternatief voor vervoer in stedelijk gebied!