Dolmans door de ogen van onze twee nieuwe directeuren

By 18 juli 2018 juli 19th, 2018 DOLnieuws

De koffie staat al voor ze klaar, wanneer Peter Grobbée en Bas Kooijman de kamer komen binnenlopen. Twee dolenthousiaste nieuwe directeuren die staan te popelen hun passie over Dolmans te delen. Natuurlijk zijn we razend benieuwd welke stappen Bas en Peter ondernomen hebben, waarom ze voor Dolmans hebben gekozen en wat ze belangrijk vinden in hun werk.

Eerst terug naar het begin…
Je zou het misschien niet direct zeggen van een directeur; Bas is ooit in de catering begonnen met werken. Voor hem was de keuken op vliegveld Beek 3 jaar lang zijn thuishonk. Vervolgens heeft hij de overstap gemaakt naar familiebedrijf Vebego, waar hij de afgelopen 21 jaar heeft gewerkt.
Bas: “Nadat ik eerst negen jaar in diverse lijnfuncties bij een schoonmaakbedrijf heb gewerkt, heb ik een aantal jaren voor het interne consultancybureau VMC gewerkt. Hier deed ik verschillende opdrachten, met name het doorlichten van de Vebego-bedrijven op financieel, organisatorisch en cultureel vlak. De laatste 9 jaar heb ik als directeur diverse bedrijven mogen aansturen. Mijn rol was voornamelijk het ontwikkelen, coachen en controleren van de directie. Uiteindelijk ben ik via het informele circuit bij Dolmans Landscaping Group terechtgekomen.”

Ook Peter had al een hele carrière achter de rug voordat hij bij Dolmans aan de slag ging. Zo was hij hiervoor projectleider bij VolkerWessels. Een groot bouwconcern dat zich richt op het ontwerpen, ontwikkelen, realiseren en beheren van bouwprojecten.
Peter: “Ik werkte aan grote multidisciplinaire projecten zoals wegen, bruggen en sluizen. Mijn laatste project was de N18 in de achterhoek. Dat soort projecten kosten miljoenen, €140 miljoen bij de N18 om precies te zijn. Daarbij merkte ik dat ik steeds verder van de werkvloer kwam te staan en vooral met miljoenen aan het ‘spelen’ was. Ik wilde graag weer wat kleinschaliger werken en toen kwam Dolmans Landscaping Group in het vizier.”

Als we beide directeuren vragen naar hetgeen ze belangrijk vinden in hun werk, geven ze beiden aan dat het hebben van een goede en fijne werkplek de basis vormt voor succes. Want als een Dolmans-collega op zijn best is, is Dolmans dat ook!
Bas: “Juist daarom vind ik het belangrijk dat mensen mij zien als verbinder en iemand die graag tussen iedereen in staat. Ik leer graag en zit vol energie om samen met iedereen Dolmans naar een nog hoger niveau te brengen. Dit moet natuurlijk gepaard gaan met succes, maar zeker ook met veel plezier!”
Peter: “Een leerzame les die ik ooit geleerd heb, is dat je mensen nooit direct moet veroordelen als zij iets doen dat jij niet verwacht. Deze les heb ik een aantal jaar geleden van mijn coach Floor Hilgers geleerd nadat ik voor een conflictsituatie had gezorgd door mijn vooringenomenheid over een ander persoon. Ik wilde het conflict weg hebben, maar moest dus eerst leren de ander te begrijpen. Goed luisteren naar mekaar is hierin belangrijk!”

Tot slot zijn we natuurlijk heel benieuwd waarom Peter en Bas uiteindelijk voor Dolmans hebben gekozen.
Peter:Het spreekt mij erg aan dat Dolmans een familiebedrijf is met korte lijnen en dat er veel kleinschalige projecten zijn. Dat zorgt voor veel afwisseling in mijn werk en in de dagelijkse gang van zaken. Ik krijg in mijn functie veel ruimte om te ondernemen en dat vind ik echt gaaf! Wat het bedrijf verder bijzonder maakt, is de inzet van medewerkers met een achterstand op de arbeidsmarkt. Dat is heel belangrijk voor de maatschappij!”
Bas: “Ook ik ben heel erg enthousiast over Dolmans Landscaping Group. Ondanks dat het bedrijf flink in ontwikkeling is en wat groeipijnen kent, ben ik ervan overtuigd dat we de komende jaren kunnen gaan profiteren van de koers die is ingezet. De plannen van de huidige directie, waarbij vakkennis en het welzijn van het personeel (great place to work) centraal staan, zullen zeker haar vruchten gaan afwerpen!”