Skip to main content

Dolmans Landscaping Group blijft wielerploeg trouw

By 14 december 2020Nieuws

Na elf uiterst succesvolle jaren is er een einde gekomen aan het Boels-Dolmans Cycling Team. Waar het Dolmans Cycling Team in 2010 begon als een bescheiden talentenploeg in het vrouwenpeloton is het de laatste jaren uitgegroeid tot het nummer één team in de wielerwereld.

In het Corona-wielerjaar 2020 werd dat nog eens benadrukt met overwinningen in o.a. de Ronde van Vlaanderen (Chantal Blaak), Giro Rosa (Anna van der Breggen) en Gent-Wevelgem (Jolien D’Hoore) en natuurlijk de dubbelle wereldtitel op de weg en in de tijdrit van Anna van der Breggen in Imola.

In samenwerking met Chapeau Magazine is er een speciaal magazine over het wielerteam gemaakt, waarbij stil wordt gestaan bij de ongekende topprestaties van de ploeg tussen 2010 en 2020. Natuurlijk worden er door de Limburgse wielerjournalisten Sander Kleikers en Raymond Kerckhoffs ook talrijke anekdotes en mooie verhalen opgehaald.

Vol trots werd er op de ploegenvoorstelling in februari reeds een nieuwe hoofdsponsor voor de komende vier jaar (2021 tot en met 2024) gepresenteerd. SD Worx neemt het stokje over en koestert ook de ambitie om het nummer één team van de wereld te blijven.

Dit betekent niet dat voor de Dolmans Landscaping Group het wieleravontuur voorbij is. De wielersport heeft de afgelopen jaren zakelijk zoveel deuren geopend dat de directie besloten heeft om als co-sponsor verbonden te blijven aan Team SD Worx. Daarbij blijft ook het management van de wielerploeg in onze handen.