Skip to main content

Dolmans Landscaping Services België start eigen maatwerkafdeling voor mensen met afstand tot arbeidsmarkt

By 18 juli 2019mei 21st, 2021Nieuws

Dolmans Landscaping Services België, onderdeel van Dolmans Landscaping Group, start haar eigen maatwerkafdeling. Afgelopen maand diende het allround groenvoorzieningsbedrijf een aanvraag in bij het Departement Werk en Sociale Economie van de Vlaamse overheid en kreeg het label toegekend. Met haar eigen maatwerkafdeling wil Dolmans Landscaping Services mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kans geven op een job.

Specifieke begeleiding met volop doorgroeimogelijkheden
Guido Renders, regiomanager Dolmans Landscaping Services Beringen, licht toe: “Bij Dolmans kunnen we juist die specifieke begeleiding bieden die deze mensen nodig hebben. Daarnaast liggen er binnen ons bedrijf tal van doorgroeimogelijkheden, waardoor we de mensen écht kunnen helpen naar een baan in de reguliere maatschappij. Vaak zie ik dat mensen met een beperking jaren op dezelfde plek blijven werken, in hetzelfde maatwerkbedrijf dan vroeger. Ook bij Dolmans Landscaping kunnen ze blijven werken, maar kunnen ze wel doorgroeien naar een plek in onze reguliere organisatie.” 

Duurzaamheid en sociaal ondernemen in Dolmans DNA
Dolmans Landscaping Services is onderdeel van Dolmans Landscaping Group en heeft vestigingen in Nederland en België. Duurzaamheid en sociaal ondernemen zijn belangrijke pijlers binnen de organisatie. Zo bestaat het personeelsbestand van de Dolmans Group voor een derde uit medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Algemeen directeur Erwin Janssen: “Sociaal ondernemen is verankerd in onze gehele organisatie. Er zijn diverse mooie voorbeelden te noemen van mensen die uitbloeien tot bewonderingswaardige vakkrachten. We vinden het belangrijk dat deze zogenaamde doelgroepwerknemers de kans krijgen zich te ontwikkelen. Ik ben trots dat we nu ook in België werkplekken kunnen aanbieden.”