DLG   Nieuwsbericht   Pepijn Reijnders nieuwe CEO en Erwin Janssen in RvC
Pepijn Reijnders nieuwe CEO en Erwin Janssen in RvC van Dolmans Landscaping Group
3 nov 2023
DLG
 

Beste klanten en relaties,
In de afgelopen decennia zijn jullie als klant en/of relatie van groot belang geweest voor Dolmans Landscaping Group! We hebben met en voor jullie waardevolle projecten gerealiseerd, en als CEO ben ik enorm dankbaar voor deze mooie samenwerking. Zonder jullie was ons bedrijf niet één van de grotere en gerespecteerde groenbedrijven op de Nederlandse en Belgische markt geworden.

De afgelopen tijd heb ik goed nagedacht over de toekomst van het bedrijf en mijn persoonlijke toekomst.

Er staat een gedegen en gezond bedrijf, waar ik als ondernemer trots op ben. Echter, om de verdere ontwikkeling en groei van het bedrijf te stimuleren, is het managen van het bedrijf een belangrijkere taak geworden. Waar mijn kracht en vreugde voornamelijk liggen in het ondernemerschap, heeft het bedrijf nu een CEO nodig die sterke managementvaardigheden en een procesmatige denkwijze combineert met ondernemerschap. Daarom heb ik recent het besluit genomen om, na 30 jaar met veel passie en enthousiasme leiding te hebben gegeven aan ons bedrijf, mijn taak als CEO over te dragen aan een nieuwe externe CEO.

Zelf zal ik vanuit mijn eigenaarsrol een positie gaan innemen binnen onze nieuwe Raad van Commissarissen (RvC). Vanuit die rol zal ik samen met twee externe commissarissen, Richard Doek en Jan Willem Neggers, toezicht houden op de koers van het bedrijf en het functioneren van de directie, en geven we advies.

Dolmans is en blijft een familiebedrijf. Als eigenaar zal ik via een niet-operationele, maar toezichthoudende rol sterk betrokken blijven bij het bedrijf. Claire, mijn dochter en vertegenwoordiger van de derde generatie, zal ook haar huidige directiefunctie blijven bekleden. Samen met Claire, zal ik eveneens blijven fungeren als ambassadeur van de familie, en zullen we zorgdragen voor een sterke band met onze kernwaarden en de identiteit van Dolmans. Ik zal uiteraard zorgen voor een soepele overdracht naar de nieuwe CEO en blijf daarnaast de wielerploeg Team SD Worx aansturen.

De nieuwe, externe CEO van ons bedrijf wordt Pepijn Reijnders. Hij zal per 1 november 2023 starten.

Ik ken Pepijn al geruime tijd vanuit zijn professionele carrière, en ik ben ervan overtuigd dat hij de juiste persoon op het juiste moment is voor ons bedrijf. Het belangrijkste criterium bij het selecteren van de nieuwe CEO was

het vermogen om het Dolmans DNA uit te dragen. Het behoud van onze kernwaarden - samen, aandacht en omgeving - is van cruciaal belang. Pepijn beschikt over de juiste persoonlijkheid, kennis en vaardigheden om hieraan te voldoen en hij is bedreven in het vinden van evenwicht tussen ondernemen en professionaliseren.

Hij heeft ruime ervaring als zelfstandig ondernemer in de facilitaire dienstverlening. En daarnaast heeft hij gewerkt als algemeen directeur bij een internationaal familiebedrijf in de facilitaire sector, waar sociaal ondernemerschap hoog in het vaandel staat.

- Erwin Janssen

DLG   Nieuwsbericht   Kerstwens   Banner

Blijven ontwikkelen is onze tweede natuur

In 2023 hebben we laten zien dat we bij Dolmans Landscaping Group alles in huis hebben om op eigen kracht verder te groeien. Daarmee bedoel ik zeker niet alleen de 10% autonome omzetgroei die we hebben behaald, maar ook de verdere verbreding van onze activiteiten en de persoonlijke ontwikkeling van onze mensen. 

DLG   Nieuwsbericht   Strukton Rail beheer   1

Strukton Rail en Dolmans tekenen contract bermbeheer Limburg

Dolmans is het komende jaar verantwoordelijk voor het volledige bermbeheer langs het spoor in Limburg. Trots zijn wij op dit mooie project! Het tekenen van het contract werd dan ook een officieel moment waarbij alle verantwoordelijken voor dit project elkaar opnieuw ontmoetten. Patrick van Dongen (Businessline Manager Strukton) en Joep Caris (COO Dolmans Landscaping Group) tekenden het contract.

We denken graag mee

Heb je een vraag of wil je in contact komen met een van onze bedrijfsonderdelen, vestigingen of met het hoofdkantoor? Druk op de onderstaande knop om naar de contactpagina te gaan.