Skip to main content

Eenduidige aanpak voor social return Zuidoost-Brabant

By 6 februari 2018Nieuws

Vanaf januari dit jaar treedt in alle 14 gemeenten van Zuidoost-Brabant het nieuwe beleid voor social return in werking. Door dit eenduidige beleid ontstaat er voor werkgevers meer duidelijkheid en uniformiteit hoe de social return verplichting moet worden uitgevoerd. De weg naar duurzame banen, waaronder de erkenning van PSO-gecertificeerde bedrijven en instellingen, is hierdoor een stuk sneller en beter geworden. Zo krijgen bedrijven en instellingen meer mogelijkheden om aan hun social return verplichtingen te voldoen, bijvoorbeeld door bewust samen te werken met sociale ondernemingen die mogelijk wel een baan kunnen aanbieden.

Voor de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Reusel-De Mierden, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Oirschot, Son & Breugel, Eindhoven, Heeze-Leende, Valkenswaard, Waalre en Veldhoven betekent dit dat door het uitbesteden van groenvoorzienings- en boomverzorgingsactiviteiten aan Dolmans Landscaping Group een perfecte invulling gegeven kan worden aan het eigen sociaal beleid. Al sinds 2015 is Dolmans Landscaping Group PSO gecertificeerd.

Oog voor meer dan groen
Dolmans Landscaping Group biedt volwaardige werkplekken aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door aanpassingen in de werksituatie en de aanstelling van leidinggevenden en management met specifieke affiniteit met de doelgroep, wordt een situatie gecreëerd waarin medewerkers zich in de loop der jaren ontwikkeld hebben tot specialisten in hun vakgebied. Hierdoor zijn we in staat om met inzet van medewerkers uit de PSO-doelgroep voor kwalitatieve uitvoering van werkzaamheden te zorgen.

PSO-gecertificeerd
Sinds 2015 zijn wij op trede 3 (hoogste niveau) van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) gecertificeerd. Tijdens de laatste externe audit in 2017 is een sociale bijdrage van 43,2% vastgesteld. Dit betekent dat binnen onze organisatie 43,2% van de werkzaamheden wordt verricht door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt (in ons geval veelal medewerkers met een SW-indicatie). Daarmee is Dolmans Landscaping Group niet alleen voorloper op sociaal beleid maar door de certificatie op de hoogste trede (ook sinds 2015) ook koploper met een sociale bijdrage van ruim 40%.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met mij op!

Mart Hoppenbrouwers
directeur Zuid-West Nederland & België, New Business and Innovations