Skip to main content

Eerste elektrische maaimachine binnen de Dolmans Group

Maaimachine Dolmans Group

De eerste elektrische Zero-Turn maaimachine binnen de Dolmans Group is bij Dolmans Landscaping Services Noord in Beilen afgeleverd door Alexander Brekeling van Be Green Techniek.

Maaimachinist Willem Arends heeft, na een lange maai-carrière met diesel aangedreven maaimachines, zijn diesel maaimachine aan de wilgen gehangen en ingeruild voor de nieuwe elektrische variant. Deze elektrische maaimachine is door de vestiging uitvoerig getest en kan meer dan een volle dag op één acculading maaien.

Normaal gebruikte Willem met zijn maaimachine ca. 25 liter diesel per dag. Met de nieuwe elektrische maaier zal er 20 kilowatt stroom per dag geladen moeten worden. Dit zal een aanzienlijke besparing op de CO2 uitstoot én besparing op de brandstofkosten met zich meebrengen!

Bij deze maaimachine is alles elektrisch aangedreven en er zijn geen hydraulische slangen en aandrijfsnaren meer. Dit resulteert in een besparing in storingen en onderhoudskosten.

Willem Arends maait veel bij grotere particulieren opdrachtgevers. Ook zij zullen de maaimachine waarderen, want de elektrische variant is een stuk stiller!