3 vragen aan… Joshua Croonen

By 21 november 2019december 9th, 2019DOLnieuws

Graag stellen we je voor aan Joshua Croonen, nieuw directielid binnen Dolmans Landscaping Group. Sinds 1 juli jl. is hij gestart als Financieel Directeur binnen de Group. We zijn benieuwd naar zijn achtergrond, hobby’s en bijdrage aan ons bedrijf.

In het kort, wie is Joshua?
“Ik ben 41 jaar, woonachtig in Valkenburg en trotse papa van onze pasgeboren zoon Isaac. Ik heb economie gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht en ben mijn loopbaan begonnen als consultant bij FaGro. Daarna heb ik ruim acht jaar bij Deloitte gewerkt. In 2016 trad ik aan als directeur bedrijfsvoering en financiën bij Wooninc, een woningcorporatie gericht op de publieke sector. Na drie jaar vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging binnen een groter familiebedrijf. Dolmans past perfect in dit plaatje. In mijn vrije tijd ben ik vooral op mijn racefiets te vinden in het mooie Limburgse heuvellandschap. Maar niet altijd hoor! Ik houd ook van relaxen. Dan luister ik graag naar muziek. En natuurlijk spelen met Isaac.”

Waar ben je verantwoordelijk voor binnen Dolmans?
“Als Financieel Directeur ben ik eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling van onze mensen (HRM), een goed werkende ICT-infrastructuur ter ondersteuning van de processen en een gezonde financiële huishouding. Ik wil het team van Dolmans zo goed mogelijk ondersteunen en verder verbeteren, zodat iedereen zijn dagelijkse werkzaamheden optimaal kan uitvoeren.”

Wat wilde je later worden toen je klein was?
“Ik wilde altijd accountant worden, maar financieel directeur is een beter alternatief! Een accountant kijkt vaak terug, maar ik kijk veel liever vooruit. Het werken met cijfers zit in de familie, dus dat kreeg ik al vroeg met de paplepel ingegoten. Wat mij vooral aanspreekt is het werken met cijfer én mensen. Bijna alles in onze organisatie is te vertalen naar cijfers, maar deze komen pas tot leven als we er samen iets mee doen!”

“Ik ben nu alweer een aantal maanden in dienst en het bevalt mij heel erg goed. Ik heb ondertussen alle vestigingen bezocht en kennisgemaakt met enthousiaste collega’s. Ik heb ontzettend veel zin om mijn steentje bij te dragen aan de organisatie.”