Skip to main content

Kerstgeschenk voor IVN

By 20 december 2018Nieuws

Net zoals het voorgaande jaar geven we dit jaar geen kerstgeschenken aan onze relaties, maar hebben wij ervoor gekozen om het budget aan IVN Natuureducatie te doneren.

Waarom IVN Natuureducatie?
Buitenzijn heeft een positief effect op de gezondheid en het welzijn van iedereen. We vinden het dan ook belangrijk dat iedereen van onze mooie natuur kan genieten.

In de gezondheidszorg is natuur en buitenzijn vaak één van de meest onbenutte bronnen. Daar komt één op de vier ouderen niet meer buiten. Daarom heeft IVN de afgelopen jaren meer dan 70 instellingen in de ouderenzorg begeleid om via vrijwilligers en activiteitenbegeleiders groen, natuur en buiten zijn in te zetten voor de gezondheid van hun cliënten. Er bleek veel behoefte aan handvatten en tips die je buiten kunt ondernemen. Het boek ‘Alle Ouderen naar Buiten’ geeft deze praktische tips en ideeën voor groene dagbesteding.

Middels een bijdrage van o.a. Dolmans Landscaping Group kan IVN Natuureducatie ervoor zorgen dat deze boeken gratis worden aangeboden aan zorgorganisaties. Om zorgmedewerkers, mantelzorgers, familieleden en vrijwilligers op die manier te inspireren om samen met ouderen de natuur te gaan beleven!

Deze bijdrage sluit perfect aan bij de gezamenlijke visie van IVN en Dolmans Landscaping Group. Zo hebben we recent een aantal Tiny Forest, initiatief van IVN, aangelegd en zullen we in de toekomst op het gebied van natuur en gezondheid intensiever gaan samenwerken. Kijk voor meer informatie op www.ivn.nl.