Skip to main content

Nieuwe impuls voor Reeshofpark en Quirijnstokpark Tilburg

By 26 juni 2018Nieuws

Het Reeshofpark en Quirijnstokpark in Tilburg hebben afgelopen periode een upgrade gekregen. In opdracht van de gemeente Tilburg heeft Dolmans Landscaping Services, onderdeel van Dolmans Landscaping Group, de twee parken omgeturnd naar een park met beeldniveau A. De rol van de gemeente Tilburg binnen dit project en de samenwerkingen met stakeholders en andere partijen maakten dit project uniek.  

Totaalontzorging van A tot Z
Projectleider Laurens Hendrikx vertelt: “Met dit project wilden we de gemeente Tilburg zoveel mogelijk ontzorgen. Dit betekent dat we een compleet plan hebben gepresenteerd dat het proces van A tot Z omschreef; de inventarisatie, de analyse, het ontwerp, de uitvoering en de nazorg. Maar ook de communicatie met belanghebbenden/stakeholders hebben we hierin meegenomen en een grote rol gegeven.

Zo heeft Dolmans Landscaping Services o.a. meerdere zogenoemde parkschouwen georganiseerd. Bijeenkomsten waarbij bewoners en andere belanghebbenden uitgenodigd werden om samen met Dolmans een rondgang door het park te maken. Laurens: “Bewoners uit de omgeving kunnen ons de beste informatie geven. Daar zijn we ons zeer van bewust. Zo lag er in één van de parken een visvijver die toe was aan een grote onderhoudsbeurt. De planten in deze vijver zijn voor de vissen van cruciaal belang. Samen met de plaatselijke visverenging hebben we allereerst een inventarisatie gemaakt van welke planten absoluut niet verwijderd mochten worden. Op basis daarvan zijn we pas met een nieuw ontwerp gekomen. Ook heeft de visvereniging zelf meegeholpen met werkzaamheden. Zo hielden budget over voor andere werkzaamheden binnen het park.

Samen beter voor buiten
En niet alleen met de stakeholders werd de samenwerking opgezocht. Ook de expertise van ontwerp- en adviesbureau Dolmans L+P Ontwerpers en Adviseurs, tevens onderdeel van Dolmans Landscaping Group, werd bij dit project ingeschakeld. Zo hebben zij o.a. een beheerplan opgesteld, waarin de huidige onderhoudspartij kan lezen op welke manier het onderhoud het beste uitgevoerd kan worden.

Laurens: Bij Dolmans Landscaping Group zeggen we altijd ‘Samen beter voor buiten’.  Dit project is daar een mooi voorbeeld van. Want met de kennis en kunde van alle partijen samen zijn we tot het beste resultaat gekomen!”