Pius Floris Boomverzorging breidt dienstenpakket uit

Door 14 juni 2019 DOLnieuws

Pius Floris Boomverzorging in Haaren en Amsterdam hebben haar Onderzoek & Advies afdeling uitgebreid. Want sinds afgelopen maand hebben de vestigingen de nieuwe functie ‘adviseur Natuur & Ecologie’ in huis. Een functie die in de toekomst steeds belangrijker gaat worden.

Met name door een groeiende klantvraag heeft Pius Floris Boomverzorging doen besluiten deze nieuwe functie in het leven te roepen. Leefklimaat wordt een steeds belangrijker thema in de groenbranche. Door deze specifieke expertise nu in huis te hebben, kunnen we klanten op dit thema nog sterker adviseren.

De afdeling Onderzoek & Advies onderzoekt de natuur, de bomen en het groen in de ruimste zin van het woord. Bovendien geeft zij invulling aan een duurzaam, ecologisch beleid om de natuurwaarden te behouden en te versterken. Dat kan op kleinschalig niveau, bijvoorbeeld door het planten van lindebomen met verschillende bloeiperiodes waardoor bijen er langer profijt van hebben, maar dat kan ook bij complexere vraagstukken, zoals het schrijven van een plan van aanpak voor het industrieterrein in Tilburg.

Marco Gerrits, adviseur Natuur & Ecologie bij Pius Floris Boomverzorging Haaren vertelt: “Voorheen brachten externe partijen ecologisch advies uit. Nu kunnen we als bedrijf dat stukje als extra dienst leveren. We merken dat er in het vakgebied steeds meer aandacht is voor duurzaamheid, natuur en ecologie. Het in huis nemen van deze nieuwe functie is een logische en belangrijke stap.”