Tiny Forests in Nijmegen en Rosmalen en voedselbos in Goes

Dolmans Landscaping Services heeft in samenwerking met het  IVN verschillende Tiny Forests en voedselbossen aangelegd op basisscholen in Nijmegen, Rosmalen, Goes, Hulst, Tilburg en Terneuzen. Wij omarmen de visie van IVN en vinden een groen en gezond leefklimaat voor iedereen in Nederland en België enorm belangrijk.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.

De toegevoegde waarde van Dolmans Landscaping Services is de ontzorging in het proces van ontwerp tot en met realisatie. Dit alles doen we in co-creatie met IVN, scholen en gemeentes. Onze hoveniers zijn gepassioneerd over het concept en vinden het geweldig om samen met de kinderen de Tiny Forest te realiseren. Met hun geduld en enthousiasme maken zij er een ongelooflijk leuke en leerzame dag van om zo samen de natuur dichterbij de kinderen te brengen. Tevens hebben we reeds veel ervaring opgedaan in de aanleg en letten we op de specifieke aandachtspunten, zoals de juiste grondverbeteringen, plantsamenstellingen, inplanten met autochtoon plantgoed, inheemse plantmaterialen en de benodigde nazorg.

Portfolio Tiny Forests

Tiny Forest in Nijmegen – Wolfskuilseweg

Tiny Forest in Zeeland – Terneuzen

Tiny Forest in Tilburg