De vergroening van de daken van Gebouw de Heuvel was een uitdagende klus in hartje Rotterdam.

Aanleg duurzame daken Gebouw de Heuvel

projectnaam

Blauw waterdak voor Gebouw de Heuvel

opdrachtgever

Categorie

Wat is de vraag van de opdrachtgever?

In opdracht van Stichting Gebouw de Heuvel werkt Dolmans Landscaping sinds 2021 aan het verduurzamen van de daken van dit iconische gebouw. Na de aanleg van de grote vergadertuin volgde dit jaar het tweede dak. Hier wordt een zogenaamd ‘blauw dak’ aangelegd hetgeen een belangrijke functie heeft met betrekking tot het vasthouden van regenwater en het afkoelen van het gebouw. De aanleg op het derde dak is inmiddels ook afgerond. Hier lag de focus op de ecologische waarde. Naast het opvangen van water biedt het voedsel voor insecten. 

Wat was onze toegevoegde waarde?

De vergroening van de daken van Gebouw de Heuvel was een uitdagende klus in hartje Rotterdam. Hierbij kwam al onze expertise op het vlak van aanleg van daktuinen en vergroening van binnensteden bij elkaar. Door een mooie samenwerking met LG architecten is Gebouw de Heuvel klaar voor de toekomst.

“Duurzaam gebruik van regenwater”

In opdracht van Stichting Gebouw de Heuvel werkt Dolmans Landscaping sinds 2021 aan het verduurzamen van de daken van dit iconische gebouw.
De aanleg op het derde dak is inmiddels ook afgerond. Hier lag de focus op de ecologische waarde. Naast het opvangen van water biedt het voedsel voor insecten.
De vergroening van de daken van Gebouw de Heuvel was een uitdagende klus in hartje Rotterdam.
Na de aanleg van de grote vergadertuin volgde dit jaar het tweede dak. Hier wordt een zogenaamd ‘blauw dak’ aangelegd

Meer projecten bekijken?

Bij Dolmans Landscaping Group zijn we trots op onze gerealiseerde projecten. Door alle specialisten te verbinden spelen we een belangrijke rol voor de buitenruimte. Samen bieden we een meerwaarde voor onze omgeving en het algemene leefklimaat. Wil je meer projecten bekijken? Klik dan hier.

We denken graag mee

Kunnen wij jou helpen met een duurzame en groene oplossing? Heb je een vraag of wil je in contact komen met een van onze bedrijfsonderdelen, vestigingen of met het hoofdkantoor? Druk op de onderstaande knop om naar de contactpagina te gaan.

Deze website gebruikt uitsluitend anonieme cookies voor analyse van bezoekersaantallen & gedrag op de website.
Meer Info
accepteren