Skip to main content

Een taalspeeltuin voor taalontwikkeling kinderen

By 16 februari 2018oktober 28th, 2019Nieuws

Een taaltuin die de taalontwikkeling van kinderen stimuleert. Middels een mooie match via de Hoogeveense Uitdaging is Dolmans Landscaping Services, vestiging Beilen, in contact gekomen met openbare basisschool ’t Kienholt. De basisschool had behoefte aan een taaltuin waarin kinderen op spelenderwijs een taal leren. Voor de realisatie van deze tuin leverden Dolmans Landscaping Services, in samenwerking met Annehiel Rondhoutbewerking, een dertigtal stevige boomstammen. Deze boomstammen worden door leerlingen van RSG Wolfsbos, locatie Harm Smeenge (afdeling houtbewerking) verder behandeld en zullen worden voorzien van roestvrijstalen letters.

Met behulp van een bepaalde dichtvorm is het de bedoeling dat kinderen van letter naar letter springen om een woord tot een zin te maken. Op deze manier wordt er spelenderwijs bijgedragen aan de taalbeheersing van kinderen. De taaltuin wordt dit voorjaar opgeleverd.

Hoogeveense Uitdaging
Het doel van de Hoogeveense Uitdaging is om samenwerkingen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties tot stand te brengen om zo een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken met gesloten beurs. Simpel gezegd zorgt de Hoogeveense Uitdaging voor verbinding in vraag en aanbod van materialen, middelen en menskracht. De match van de taaltuin is een mooi voorbeeld en laat zien wat organisaties voor elkaar kunnen betekenen.