Skip to main content

Bij zorginstantie Siza Kemperbergerweg zijn ze maar wat trots op hun nieuwe tuin. Voor de jonge bewoners is er van alles te zien, te doen en te beleven. 

In de tuin van Siza Kemperbergerweg, een woonvorm voor kinderen en jongeren met een ernstige meervoudige- en licht verstandelijke beperking, was eerst niet veel te beleven; een geasfalteerd veld waar vooral werd gevoetbald. In plaats daarvan wilde Siza een plein waar ruimte is voor bewegen, samen spelen, ontmoeten en avontuur.

Dolmans Landscaping Oost verzorgde in samenwerking met Nijhahet ontwerp en de uitvoering. In het ontwerp van de beweegtuin is gezorgd voor een veilig parcours. Het nieuwe plein is verdeeld in zones met sfeer en activiteit waardoor kinderen uitgedaagd worden. Zo kunnen de kinderen met water en zand spelen, muziek luisteren en klimmen op de speelmaterialen. Ook zijn er in de bewegingstuin banken geplaatst zodat er even rust genomen kan worden.

Afgelopen mei werd de beweegtuin officieel geopend. De reacties van de kinderen en ouders waren positief en nog ontvangt Siza complimenten: Esther Raanhuis: “Het speelterrein is een visitekaartje geworden voor de organisatie. De kinderen spelen nu veel meer buiten en de lichaamsbeweging helpt hen bij het maken van contact. Via de ouders horen we dat het terrein bijdraagt aan een warm welkom”.