Vergroening van het wagenpark

By 27 juni 2019 juni 28th, 2019 DOLnieuws

Duurzaamheid, leefklimaat en circulariteit zijn thema’s die we meenemen in onze adviezen richting onze klanten. Maar ook binnen onze eigen bedrijfsvoering kijken we kritisch naar mogelijkheden om zo duurzaam en CO2-neutraal mogelijk te werk te gaan. Een belangrijk onderdeel hierin is ons wagenpark. Door over te gaan op elektrisch rijden, kunnen we een aanzienlijk percentage reduceren op de totale CO2-uitstoot van ons bedrijf. En met deze energietransitie gaan we nu volop aan de slag.

Zo heeft Dolmans Landscaping Services Oost afgelopen week vier elektrische Nissan NV200 busjes mogen ophalen bij Brover Bedrijfswageninrichting. Na de officiële sleuteloverdracht met fotomoment, vertelt Peter Grobbee (directeur Noord-Nederland Dolmans Landscaping Group) over de meerwaarde van deze nieuwe bedrijfswagens voor zowel medewerkers als opdrachtgevers.

Waarvoor worden deze nieuwe bedrijfswagens gebruikt?
“Dolmans Landscaping Services Oost voert in opdracht van de gemeente Arnhem het groenonderhoud uit binnen twee grote wijken. Binnen deze wijken zullen de onderhoudsteams zich verplaatsen met de nieuwe elektrische bedrijfsbusjes.”

Waarom kiest Dolmans Landscaping Group voor elektrische bedrijfswagens?
“Zowel Dolmans Landscaping Group alsook de gemeente Arnhem hechten veel waarde aan CO2-reductie. Bovendien vinden we het belangrijk om de ‘overlast’ in de woonwijken zoveel mogelijk te beperken. Elektrische voertuigen, maar ook elektrisch gereedschap zorgen voor minder geluidsoverlast. Binnen Dolmans Landscaping Group werken we al met elektrisch gereedschap, zoals bijvoorbeeld bosmaaiers en heggenscharen. Elektrisch rijden sluit hier mooi op aan. De inrichting van de wagens zijn speciaal aangepast aan het elektrisch gereedschap, waardoor we het materieel makkelijker kunnen opbergen en opladen.”