What’s new(s)? Juni 2020

By 1 mei 2020juni 22nd, 2020DOLnieuws

Juist in deze tijd nemen we jullie graag mee met een aantal prachtige projecten die we met een mooie onderlinge samenwerking tussen de verschillende vestigingen hebben aangenomen. Het blijkt maar weer dat we niet stil hebben gezeten en met veel positieve energie aan het werk blijven.

1. Campagne Groene schoolpleinen

Begin 2019 is een belangrijke focus gelegd op ‘Bewegen en Beleven’ en hebben we een onderscheidend concept op de markt gebracht voor groene schoolpleinen. In 2020 gaan we natuurlijk verder met dit project. De ontwikkeling van onze kinderen staat centraal binnen het onderwijs. Helaas zien we binnen onze leefomgeving steeds vaker de trend dat kinderen niet of nauwelijks meer in aanraking komen met de natuur. Zonde, want een groene omgeving draagt niet alleen positief bij aan ons leefklimaat, maar heeft ook een positief effect op het concentratievermogen en de leerprestaties van de kinderen.

Hier willen wij dan ook verandering in brengen en zouden graag de aandacht willen vragen voor het concept “Groene Schoolpleinen”. Een groen of natuurlijk schoolplein zorgt er namelijk voor dat onze kinderen weer in aanraking komen met de natuur en de waarde ervan gaan inzien! Samen met de kinderen, ouders, leraren, buurt en gemeente kan Dolmans Landscaping het ideale groene schoolplein bouwen en zorgen dat het onderdeel wordt van het lesprogramma.

Er zijn reeds enkele groene schoolpleinen ontworpen en gerealiseerd. Check ze hieronder. Door op de foto te klikken, krijg je meer informatie over het project te zien.

2. Multifunctioneel schoolplein voor UMC Utrecht

We geven je graag alvast een sneak peek over het volgende groene schoolplein. Dolmans Landscaping Services Oost heeft in samenwerking met Dolmans L+P Ontwerpers en Adviseurs een multifunctioneel plein ontworpen voor de Child Health Campus in Utrecht. De Child Health Campus geeft een zachte en betekenisvolle invulling in de buitenomgeving van topklinische ziekenhuizen en kennisinstellingen. “Bewegen en beleven” en “groene schoolpleinen” zijn belangrijke bouwstenen bij het ontwerp van dit plein waar kinderen straks oefeningen kunnen uitvoeren in de buitenlucht. Het wordt een gezonde leef- en speelplek op het Utrecht Science park waar kinderen, familie en professionals elkaar kunnen ontmoeten.

3. Beugel en Dolmans actief in Frankfurt, een waardevolle samenwerking.

In samenwerking met Beugel werken wij samen met in Frankfurt (duitsland) aan de realisatie van een nieuw datacentrum. Waar wij verantwoordelijk zijn voor de projectbegeleiding en alle plantwerkzaamheden, voert Beugel een breed scala aan civiele werken uit rondom het nieuwe datacentrum. Zoals het beton- en straatwerk, de rioleringswerkzaamheden en het aanbrengen van asfalt. Dit is niet het eerste project dat we samen met Beugel uitvoeren. In 2016 namen wij een project aan voor Google in Groningen, en besloten wij voor het civiele gedeelte van dit werk contact te zoeken met Beugel.

>> Bekijk meer over deze samenwerking

4. Dolmans Landscaping Services Antwerpen wint tender

Dolmans Landscaping Services in Antwerpen heeft een tender gewonnen voor een Franse oliemaatschappij. Daarmee gaan zij de komende 5 jaar de olieraffinaderij onderhouden. Deze site is de 3de grootste olieraffinaderij in Europa en voorziet de hele Benelux van olieproducten.

De komende 5 jaar zullen ongeveer 6 tot 7 mensen fulltime op de site aan het werk zijn met aangepaste brandveilige kledij, gasdedectoren, vluchtmaskers ed. We gaan op de site ons eigen kantoor inrichten met een loods voor de machines.

5. Gewonnen aanbesteding bouwteam Kroonwijkpark, Heumen

Stichting Conexus en gemeente Heumen hebben gezamenlijk een aanbestedingsprocedure doorlopen voor het werk ‘Herinrichting Kroonwijkpark’ en ‘Schoolterrein De Vuurvogel’ te Malden, gericht op het selecteren en contracteren van een bouwteampartner. Aan deze aanbesteding hebben vier partijen deelgenomen, waarbij Dolmans Landscaping Services Oost in een super samenwerking met L+P Ontwerpers en Adviseurs met de beste prijs-kwaliteitverhouding als winnaar uit de bus is gekomen.

Het bouwteam bestaat uit de gemeente Heumen, HEVO (gedelegeerd opdrachtgever namens Conexus), Poelmans Reesink en Dolmans Landscaping Services en richt zich in eerste instantie, onder de voorwaarden de DNR, op de uitwerking van het definitief ontwerp naar het uitvoeringsontwerp. Om alle facetten van de opgave goed te belichten werken we binnen Dolmans met een kernteam en een adviesteam.

Meer weten over dit project? >> Lees meer

6. Van asfaltplein naar natuurlijke speeltuin

Van een saai, grijs asfaltplein hebben we deze groene, natuurlijke speeltuin gemaakt. Een schitterend aanlegwerk met mooie inrichtingselementen in de wijk Reeshof in de gemeente Tilburg. Onze collega’s van Dolmans Landscaping Services Brabant laten je het eindresultaat graag zien.

7. Partnership Mondriaan Zorggroep

Afgelopen kwartaal hebben onze collega’s van Dolmans Monsdal Limburg Zuid een onderhandse aanbesteding binnengehaald. Mondriaan Zorggroep heeft ons het onderhoudscontract gegund. Wij waren niet de meest voordelige inschrijving (EMVI), maar de resultaten uit het verleden gaven de doorslag. De duurzame klantrelatie en het samenspel van calculatie en uitvoering gaf uiteindelijk de doorslag waar wij op hebben kunnen oogsten. Oftewel: “Wie zaait, zal oogsten!” 😉 Daar zijn we natuurlijk erg trots op!

Hieronder een sfeerimpressie:

8. Onderhoud Amsterdamse bos

Een bijzonder project in de kijker. Dolmans Wieringen Prins heeft in het Amsterdamse bos de Veenmosrietlanden mogen maaien en de natte percelen mogen afvoeren. Het betreft hier ecologisch bosbeheer midden in het Amsterdamse bos. Een moeilijk bereikbare plek. Het is met licht en klein handmatig materieel uitgevoerd door onze vakmannen.

Knap staaltje vakmanschap!