What’s new(s)?

By 27 juni 2019 juni 28th, 2019 DOLnieuws

Nieuwe online beheertool in gebruik

Dolmans Landscaping Group

Op een innovatieve manier én met een omgevingsgerichte aanpak willen we de klant ontzorgen op integrale onderhoudscontracten. Daarom hebben we vorig jaar Dolmans Project Insights (DPI) laten ontwikkelen door drie studenten van de HAS Hogeschool. Dolmans Project Insights is een online beheertool waarin werkprocessen en belangrijke informatie voor medewerkers, projectleider en opdrachtgever 24/7 beschikbaar zijn. We zijn een van de eerste groenbedrijven die op deze innoverende wijze doorpakken, met als uiteindelijke doel: “Geen papieren kaartmaterialen in de bus, maar alle informatie beschikbaar via de tablet”.  Inmiddels werken al verschillende vestigingen met deze nieuwe tool. Zo wordt DPI onder andere gebruikt op onderhoudscontracten in Amsterdam, Helmond, Arnhem en Tilburg.

Hoe werkt het?
Elk project krijgt zijn eigen DPI-omgeving. Onze voormannen voeren alle velddata in het nieuwe systeem. Vervolgens kan deze ingelezen worden en vertaald worden naar dashboards als managementinformatie voor de projectleider en de opdrachtgever. De dashboards vormen een ideale basis voor het aantonen van de geleverde prestaties.

Groenrecycling in gemeente Tilburg

Dolmans Landscaping Services Brabant

Circulariteit en duurzaamheid worden steeds belangrijker en dat realiseren wij ons maar al te goed. Als organisatie zijn wij voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden om zo duurzaam en circulair mogelijk te werken. Met Bokashi hebben wij deze gevonden. Samen met onze partner Bij de Oorsprong willen we groenafval (denk hierbij aan: bermmaaisel, blad, slootmaaisel en snoeiafval) op zoveel mogelijk projecten circulair verwerken. Dus door groenafval om te vormen tot Bokashi, kunnen we het weer terugbrengen in de plantvakken. Hierdoor is er niet alleen geen afval meer, maar neemt de vitaliteit van de beplantingen toe en wordt er gespaard op de beheerkosten. Bij gemeenteTilburg zijn we afgelopen maand gestart met een pilot. De eerste resultaten zijn enorm positief.

Benieuwd hoe Bokashi geproduceerd wordt? Bekijk onderstaande video.

Inspiratie gevraagd!

We bouwen een nieuw concept voor groene schoolpleinen

De zorg voor mens en omgeving staat centraal binnen het familiebedrijf Dolmans. Begin 2019 is daarom de Werkgroep Bewegen en Beleven opgericht met een duidelijke boodschap: hoe kan Dolmans Landscaping Group zich onderscheiden op het gebied van een beter leefklimaat en welzijn van de mens, gericht op beweging? Hierbij valt o.a. te denken aan ouderen in beweging, de vitale werknemer en aan spelende kinderen. Momenteel zijn we hard aan het werk om een onderscheidend concept op de markt te brengen voor groene schoolpleinen. En we hebben al een aantal mooie groene pleinen mogen aanleggen in o.a. Huissen en Bree (België).

Waarom een groen schoolplein?

  • Geeft mogelijkheid tot buitenles
  • Biedt plek voor vogels/insecten en versterkt de biodiversiteit
  • Spelen in een groene omgeving maakt kinderen slimmer, socialer, creatiever en fitter
  • Minder tegels, meer groen dus minder last van hitte in de zomer en droge voeten bij hevige buien

Wedstrijd
Voor dit nieuwe concept zijn we op zoek naar een originele naam. Een naam die aanspreekt en meer vertelt over de natuurbeleving en het educatief en klimaatbestendig aspect van groene schoolpleinen. Daarvoor hebben we jouw creativiteit nodig. Denk jij met jouw team de naam voor dit concept te hebben gevonden? Laat het ons vóór 15 juli a.s. weten via: marketing@dolmanslandscapinggroup.com.

En nu vraag je je waarschijnlijk af: “Wat kan ik dan winnen?” Je bent natuurlijk al een winnaar als je iets instuurt, maar het team met de meest passende naam wordt getrakteerd op een verrassend etentje. (lees voorwaarden: het team mag maximaal uit zes personen bestaan)

Ontwerp/Foto Eelco Koppelaar