Wiel Baadjou regiomanager Limburg

By 18 juli 2018 juli 19th, 2018 DOLnieuws

Voor velen is Wiel geen onbekende. Al vanaf 2012 is hij werkzaam als regiomanager bij Dolmans Monsdal Limburg Zuid. Sinds deze maand gaat hij zijn functie uitbreiden en ook voor het team van Dolmans Landscaping Services Limburg aan de slag. We vroegen hem naar zijn nieuwe functie.

Wat was jouw eerste reactie toen Erwin je vroeg voor regiomanager van Dolmans Landscaping Services Limburg?
“Ik kreeg er meteen een goed gevoel bij. De tijd die ik van Erwin kreeg om erover na te denken, had ik eigenlijk niet eens nodig. Dat was binnen een nachtje slapen beslist. Dat Erwin zijn keuze mede bepaald heeft op eigen interne kracht en ervaring getuigd van vertrouwen. Niet alleen in mij, maar ook in alle andere collega’s die werkzaam zijn binnen de Dolmans-bedrijven. Tevens biedt zijn keuze perspectief aan de medewerkers die graag een tandje willen bijzetten.”

Wat was jouw eerste indruk van het team?
“Het team van Dolmans Landscaping Services Limburg beschikt over een enorme potentie aan vakmanschap, kennis en ervaring. Er is een balans in de onderlinge verdeling van de taken en iedereen weet zijn plaats in het speelveld. We beschikken over ambitieuze medewerkers die trots zijn op zichzelf. Het trots zijn op elkaar en de organisatie mis ik nog een beetje. Hier gaan we aan werken, uiteraard vanuit de positieve intentie van iedereen. Ik proef dat iedereen zin heeft om er een winnend team van te gaan maken. Dat is belangrijk!”

Wat is jouw plan voor het team van Dolmans Landscaping Services Limburg de komende maanden?
“Dolmans Landscaping Services Limburg is een vooraanstaand groenvoorzieningsbedrijf binnen Dolmans Landscaping Group én binnen de groensector. Het bedrijf heeft een mooie portefeuille en een hoog potentieel aan vakbekwame arbeidskrachten op allerlei niveau’s. Mede door snel opvolgende wisselingen in het leidinggevend segment is Dolmans Landscaping Services Limburg structuur gaan missen. Dat heeft zijn effecten gehad en hier zullen we hard aan gaan werken. Ook de samenwerking tussen de twee bedrijven waar ik nu leiding aan ga geven, is nog niet optimaal. Zonder te kort te doen aan ieders eigen identiteit, zijn hier zeker voordelen te behalen.”