Dolmans Landscaping Group - Wint landelijke Belgische groenprijs (1)
Dolmans Landscaping Group wint landelijke Belgische groenprijs
19 dec 2022
DLG
BELGIË

Groenaannemer uit Limburg wint prestigieuze Belgische prijs voor groenaanleg in Genk

Op donderdag 15 december jl. ontving Dolmans Landscaping Group van de Vereniging Voor Openbaar Groen (VVOG) de ‘openbaar groen award’ voor de groenaanleg op de Portavida welzijnscampus in Genk.

Groene oase
In opdracht van Aertssen group, de hoofdaannemer in opdracht van de stad Genk, was Dolmans Landscaping Group verantwoordelijk voor de aanleg van het park op de welzijnscampus. De campus in Genk heeft naast de woonfunctie een belangrijke sociale functie met verschillende welzijnsinstellingen en sociale diensten. Dolmans kreeg de opdracht om de leefbaarheid van het gebied middels de aanplant van bomen en planten te vergroten. Dit resulteerde in een prachtig park dat de campus als het ware omarmt als een groene oase. Naast de aanleg is Dolmans ook verantwoordelijk voor het onderhoud op de Portavida campus.

Juryrapport
De jury heeft het project gekozen omdat het heel duidelijk laat zien wat de meerwaarde is om met een tuinaannemer te werken. Volgens de jury was dit te merken aan het innovatieve plan en de biodiverse plantenkeuze. Daarnaast was de jury ook enthousiast over de waterdoorlatende plantvakken. Het project geeft een mooi voorbeeld van hoe waterinfiltratie en esthetiek samengaan in een ontwerp.

Trots
Commercieel adviseur Ben Buyvoets, die namens Dolmans Landscaping Services Limburg (BE) mede betrokken was bij de aanleg, is bijzonder verrast en trots. “Ja absoluut, wat een erkenning. We maken al jaren hele mooie werken in België. De reacties zijn positief en dan gaan we weer door met een volgend project. Om deze prestigieuze award te krijgen is een extra schouderklopje dat binnen de gehele organisatie zeer wordt gewaardeerd en ons motiveert om 2022 succesvol af te sluiten en 2023 met veel energie te beginnen.”

Samen beter voor buiten over de grenzen heen
Dolmans Landscaping Group kijkt al sinds de oprichting in 1961 nadrukkelijk over de grenzen heen. Sinds 2011 is het Limburgse bedrijf ook gevestigd in België. Het project in Genk is het resultaat van een succesvolle grensoverschrijdende samenwerking tussen de Dolmans vestigingen in Lummen (België) en Bunde (Nederland). Inmiddels heeft het bedrijf meer dan veertien vestigingen waaronder twee, met Lummen en Antwerpen, in België.

Afgelopen juni vierden we eindelijk het 60-jarig jubileum van Dolmans Landscaping Group. Een jaar later dan gepland, kwamen alle medewerkers samen voor een groot feest in Utrecht.

Mensen vormen meer dan ooit het hart van Dolmans

Afgelopen juni vierden we eindelijk het 60-jarig jubileum van Dolmans Landscaping Group. Een jaar later dan gepland, kwamen alle medewerkers samen voor een groot feest in Utrecht. Het deed echt iets met ons om collega’s uit heel Nederland en België bij elkaar te zien. Zoveel goede mensen die allemaal dag in, dag uit hun beste beentje voorzetten voor ons mooie bedrijf!

We denken graag mee

Kunnen wij jou helpen met een duurzame en groene oplossing? Heb je een vraag of wil je in contact komen met een van onze bedrijfsonderdelen, vestigingen of met het hoofdkantoor? Druk op de onderstaande knop om naar de contactpagina te gaan.