Wij zijn Dolmans

Samen beter voor buiten

Dolmans Landscaping Group is een familiebedrijf met aandacht voor groen én elkaar. We zijn gedreven om samen elke dag beter te worden voor de wereld om ons heen. Wij verbinden vakmanschap en lokaal ondernemerschap en realiseren samen met onze klanten hun ambities en dromen. Met ons full-service aanbod kunnen wij het groen van onder andere gemeenten, bedrijven, woningcorporaties, zorginstellingen en hotels verzorgen en daarmee ontzorgen. Samen verbeteren we het leefklimaat voor mens en natuur.

Door middel van onze integrale benadering van groen- en buitenbeheer kan het een aanzienlijke kostenbesparing opleveren.

Dolmans
Landscaping Group 

Dolmans Landscaping Group is de partner met aandacht voor groen en elkaar, maar bovenal al meer dan zestig jaar een (h)echt familiebedrijf in de groensector.

Van hoveniers, machinisten en stratenmakers tot ecologen en projectleiders: wij bundelen graag onze krachten.

Dolmans
Landscaping Services

Met vestigingen in Nederland en België zit overal een Dolmans vestiging in de buurt. We voeren projecten uit op het gebied van aanleg, beheer en onderhoud van de buitenruimte. 

Meer dan 30% van ons totale personeel een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. Daar zijn we trots op!

Dolmans
Monsdal

Onze Dolmans Monsdal collega’s geven een maatschappelijk verantwoorde dimensie aan de groenaanleg en het -beheer voor onder andere gemeenten, ziekenhuizen en zorginstellingen.

We werken regelmatig samen in bouwteamverband, als gelijk- en volwaardig projectpartner bij Dolmans L+P.

Dolmans L+P
ontwerpers en adviseurs

We zijn behalve een ontwerpbureau ook specialist op het gebied van tuin- en landschapsarchitectuur en cultuur- en civieltechniek. Ons bureau ontwerpt buitenruimten van vandaag en morgen.

Wieringen Prins Hoveniers is zestig jaar geleden opgericht, in metroolpoolregio Amsterdam was dit destijds de groenvoorziening.

Dolmans
Wieringen Prins

Onze groeninrichting zorgt voor nieuwe flora en fauna in stedelijke gebieden. Met onze groenoplossingen creëren we een aantrekkelijk leefklimaat en geven daarmee identiteit aan een gebied.

Onze activiteiten varieren van boomonderzoek en boomadvies tot de realisatie van boomprojecten en de uitvoering van boomonderhoud.

Pius Floris
Boomverzorging

Onze activiteiten variëren van onderzoek, advies en groeiplaatsverbetering tot het (ver)planten en onderhouden van bomen. Innovatie, kennisuitwisseling en schaalgrootte is de garantie.

Gespecialiseerd in projectmanagement en uitvoering van buitenlandse aanlegprojecten.

Dolmans
Special Projects

We combineren groen met civieltechnische werkzaamheden. Vanuit DSP wordt ook het projectmanagement van landelijke opdrachtgevers uitgevoerd, in samenwerking met onze lokale vestigingen.

Onze integrale benadering van groen- en buitenbeheer kan een aanzienlijke kostenbesparing opleveren en verhoogt tegelijkertijd de kwaliteit van de buitenruimte op korte en lange termijn.

Dolmans
Den Boer

We adviseren, realiseren, onderhouden en renoveren plantsoenen, parken, tuinen en sportvelden. Dolmans Den Boer is gespecialiseerd in het rooien, (ver)planten en snoeien van bomen.

 Daarom moet je bij Dolmans zijn!

Een integrale en full-service aanpak

Alle kennis, één Dolmans familie

Altijd in de buurt

Kennis van uitvoerbaarheid en budget door meer dan 60 jaar ervaring

Een stamboom vol passie

Lezen

1961

Onze geschiedenis start hier

H. Dolmans Kultuurtechniek

Voortgekomen uit een rijke Limburgse hovenierstraditie. Nu een landelijke onderneming in de groenvoorziening met meerdere vestigingen in Nederland en België. Sinds onze oprichting in 1961 zijn we nog steeds een hecht familiebedrijf. Ook nu we gegroeid zijn tot een top 3 landelijke speler, delen we hetzelfde familiegevoel: persoonlijke betrokkenheid bij onze medewerkers, klanten en eindresultaat.

1961 - 1971

Een belangrijke klant

De Nederlandse Staatsmijnen

“Ik wil met een jong bedrijf een nieuwe start maken voor het onderhoud van het terrein rondom het mijnterrein Maurits” zei de heer Beunis van Staatsmijnen onderhoud. En zo geschiedde dat Dolmans aan de slag kon op het grote terrein van de Staatsmijn Maurits.

Lezen

1994 - 1997

Een nieuwe stap

Toetreding en overname 2e generatie

In april 1994 zet de huidige algemeen directeur Erwin Janssen zijn eerste stappen binnen het bedrijf als directieassistent. Later, op 1 januari 1997 hebben Erwin en Rosita als tweede generatie binnen het familiebedrijf de zaak overgenomen van oprichter en (schoon)vader Hub Dolmans.

Lezen

2001

Eerste overname buiten Limburg

Pius Floris Boomverzorging Vught

De eerste overname buiten Limburg is een feit met Pius Floris Boomverzorging Vught en Goes. Tevens worden de Dolmans vestigingen in Brabant en Zeeland opgericht. 

Lezen

2007

Social enterprise in Beilen

De 1e in de Nederlandse groenvoorziening

Op 1 januari 2007 wordt een joint venture aangegaan met de sociale werkvoorziening Alescon (Assen-Hoogeveen). We zijn gestart met 120 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt een betekenisvolle baan te bieden. Dit betekende de start van Dolmans Landscaping Services Noord in Beilen, de eerste ‘social enterprise’ in de Nederlandse groenvoorziening. 

Lezen

2009

Nieuwbouw

Een nieuw hoofdkantoor in Bunde

Het huidige kantoorgebouw van de holding wordt in 2009 opgeleverd. Hiermee krijgt de Dolmans Landscaping Group een officieel hoofdkantoor, waar de koers van het bedrijf wordt uitgezet en van waaruit de organisatie wordt ondersteund. 

Lezen

2010 - 2015

Een periode van uitbreiding

Snelste groeiers in Nederland

Dolmans Landscaping Group werd gedurende deze periode meerdere keren genomineerd voor de FD Gazellen awards, onder andere in 2015 voor de categorie middelgroot bedrijf in Limburg. De flinke omzetgroei van 65% over een periode van drie jaar, van 2012 tot en met 2014, en een positief nettoresultaat bevestigen deze award. Het boekjaar van 2014 werd afgesloten met een omzet van 41.96 miljoen euro en 283 medewerkers. In deze periode hebben we meerdere overnames gedaan om de landelijke dekking te vergroten, zoals in 2013 de overname van Wieringen Prins Hoveniers in Amsterdam. Deze stevige groeiperiode eindigen we in januari 2015 met de oprichting van een joint-venture tussen NLW Groep Venray en Dolmans, genaamd Dolmans Monsdal Limburg Noord.

Lezen

2018

Rebranding Dolmans

Samen één herkenbaar merk

We zijn gegroeid tot één grote speler in de markt, met verschillende bedrijven op verschillende locaties in Nederland en België. Dat deden we allemaal onder onze eigen naam, eigen kleuren en kleding tot en met 2017. Vanaf 2018 willen we de markt laten zien, dat we dat we horen bij de top 3 spelers in de markt en dat we allemaal onderdeel zijn van die grote Dolmans-familie.

Lezen

2018

Dolmans fit for the future

Toetreding van de 3e generatie

In 2018 doet Claire Janssen als 3e generatie van de familie haar intrede binnen het bedrijf, opgericht door opa Hub, en inmiddels onder leiding van vader Erwin.

Lezen

2019

Prioriteiten

Start van missie ‘Grow Green Together’

In 2018 hebben we een strategisch plan voor 2019 t/m 2023 opgesteld. Niet alleen het managementteam heeft richting gegeven aan deze koers, maar ook medewerkers uit de dagelijkse operatie zijn betrokken geworden. Op twee kantjes hebben wij mooie doelstellingen en ambities geformuleerd aan de hand van vier thema’s basis op orde, rendement en groei, commerciële identiteit en strategisch personeelsbeleid. Dit zorgt voor de richting en biedt handvaten.

Lezen

2021

Overname Den Boer Groenprojecten

Landelijke dekking in Nederland

Met de overname van Den Boer Groenprojecten uit Krimpen aan den IJssel bereikt Dolmans Landscaping Group de mijlpaal van een landelijke dekking in Nederland. Met Den Boer Groenprojecten nemen wij een prachtig bedrijf in de regio Rotterdam over.

Lezen

2021

Dolmans 60 jaar!

Jubileum

In 2021 viert Dolmans Landscaping Group haar zestigjarig jubileum. Een bijzondere mijlpaal voor ons bedrijf en de drie generaties. Door het coronavirus verlengen we ons jubileumjaar in 2022. Klik op de button in de afbeelding om onze jubileumvideo te bekijken.

Lezen

2022

GPTW Gecertificeerd

Als eerste groenbedrijf in NL en BE.

We werken iedere dag aan onze eigen unieke bedrijfscultuur, waarin binnen alle lagen verbinding, groei, passie en plezier centraal staan. In 2022 zijn wij als eerste bedrijf binnen de groenbranche in Nederland en België gecertificeerd als een Great Place to Work©. Een absolute erkenning voor goed werkgeverschap, volledig gebaseerd op de mening van onze medewerkers. 

Lezen
Wij weten hoe je de aantrekkingskracht vergroot en zorgt voor de juiste sfeer. Juist deze factoren maakt het werken in het groen voor ons ook zo speciaal.
Wij weten hoe je de aantrekkingskracht vergroot en zorgt voor de juiste sfeer. Juist deze factoren maakt het werken in het groen voor ons ook zo speciaal.

Onze kernwaarden

Dolmans Landscaping Group, een stamboom vol passie. De drie kernwaarden ‘samen’, ‘aandacht’ en ‘omgeving’ lopen als een ‘groene’ draad door onze organisatie. Deze pijlers beschrijven ons DNA en geven ons richting bij het maken van keuzes. In het verleden, heden en voor de toekomst.

Samen - Pijlers - Over Dolmans - Dolmans Landscaping Group

Samen
één Dolmans familie

We luisteren en maken tijd voor elkaar.
We voelen ons samen verantwoordelijk 
en maken zo het verschil.

Door nauw samen te werken, zorgen we voor
langdurige relaties en duurzame groenprojecten. 

We bundelen specialisten met
een passie voor groen en kunnen zo 
elke vraag beantwoorden.

Samen vormen we een familie waarin
iedereen vrijheid krijgt om te groeien.
We ontwikkelen ons samen en 
verbinden binnen met buiten.

Een familiebedrijf waar iedereen een kans krijgt,
in zijn of haar kracht wordt gezet en waar gezelligheid
en bereidheid leiden tot groei en kwaliteit. 

Eén familie die tijd maakt voor elkaar.

Wij kijken naar het korte en lange termijn resultaat, want hoe je iets aanlegt, heeft effect op hoe je het moet onderhouden.

Aandacht
oog voor vakmanschap

Wat aandacht krijgt, 
krijgt ruimte om te groeien. 
Dat start bij de eerste ontmoeting, 
tot aan het vieren van succes.

We pakken de lead in partnerships
en hebben oog voor detail. 
In advies, aanpak en afronding.

Door lokaal ondernemerschap
staan we beter in contact.
Zo verzorgen en ontzorgen wij 
samen in regionale behoeften.

Daarbij luisteren we naar elkaar en
begrijpen we de vraag achter de vraag.

Met aandacht voor het mooie van historie
en het goede van vernieuwing voor ons familiebedrijf. 

Oprechte aandacht zit van binnen.

Omgeving - Pijlers - Over Dolmans - Dolmans Landscaping Group

Omgeving
van binnen naar buiten

De omgeving is meer dan alleen ‘groen’.
We zijn betrokken en maken samen
impact op de maatschappij. 

We begeleiden mensen 
met een afstand tot de arbeidsmarkt,
we ontplooien ieders talent
en betrekken ze in de samenleving.

We stimuleren positieve 
en duurzame oplossingen.
Zo verbeteren we het leefklimaat 
voor mens en natuur. 

Zo bouwen we met elkaar en voor elkaar,
aan een betere wereld om ons heen.

Samen beter voor buiten. 

We denken graag mee

Kunnen wij jou helpen met een duurzame en groene oplossing? Heb je een vraag of wil je in contact komen met een van onze bedrijfsonderdelen, vestigingen of met het hoofdkantoor? Druk op de onderstaande knop om naar de contactpagina te gaan.

Deze website gebruikt uitsluitend anonieme cookies voor analyse van bezoekersaantallen & gedrag op de website.
Meer Info
accepteren