Afgelopen juni vierden we eindelijk het 60-jarig jubileum van Dolmans Landscaping Group. Een jaar later dan gepland, kwamen alle medewerkers samen voor een groot feest in Utrecht.
Mensen vormen meer dan ooit het hart van Dolmans
22 dec 2022
DLG
Kerstboodschap '22

Afgelopen juni vierden we eindelijk het 60-jarig jubileum van Dolmans Landscaping Group. Een jaar later dan gepland, kwamen alle medewerkers samen voor een groot feest in Utrecht. Het deed echt iets met ons om collega’s uit heel Nederland en België bij elkaar te zien. Zoveel goede mensen die allemaal dag in, dag uit hun beste beentje voorzetten voor ons mooie bedrijf!

Ook al behoren we inmiddels tot de top 3 groenvoorzieners van Nederland, we weten nog altijd het gevoel van een familiebedrijf vast te houden. ‘Samen’ is een van onze kernwaarden en daarmee bedoelen we naast samenwerking met klanten en relaties, zeker ook de interne saamhorigheid. Medewerkers voelen zich persoonlijk betrokken en door het jaar heen is er ook maar heel weinig verloop. Juist in de huidige arbeidsmarkt is dat van essentieel belang. We zullen dan ook alleen maar meer aandacht gaan besteden aan het vinden, binden en ontwikkelen van onze mensen.

Ons jubileum vierden we dan wel een jaartje later, het certificaat ‘Great Place to Work®’ behaalden we juist een jaar eerder dan gepland. We zijn er trots op dat we de eerste grote groenvoorziener zijn met deze internationale certificering. Terwijl de gemiddelde werknemerstevredenheidsscore in onze branche blijft steken op 50%, scoorden wij afgelopen jaar 70%. We gaan er alles aan doen om die score verder te verhogen. Dat begint al bij een warm welkom. In 2022 hebben we voor de tweede keer de Dolmans Introductiedag georganiseerd. Ruim 120 nieuwe medewerkers uit alle lagen van de organisatie hebben in Bunde kennisgemaakt met de verschillende bedrijven, disciplines en collega’s binnen onze groep.

We gaan komend jaar werken aan een nieuw strategisch plan 2023 – 2028 en de focus op onze medewerkers zal daarin opnieuw een van de belangrijkste pijlers worden. Zo gaan we de komende jaren nog veel meer investeren in de borging en doorontwikkeling van vakmanschap. Om dit mogelijk te maken zijn we achter de schermen onze bedrijven verder aan het professionaliseren. We hebben zelfs compleet nieuwe functies gecreëerd om vakmanschap verder in onze organisatie te verankeren.

Kijken we naar de ontwikkelingen van specifieke bedrijven binnen onze groep, dan is de integratie van Den Boer Groenprojecten de afgelopen twee jaar voorspoedig verlopen. Vanaf 2023 zal het bedrijf Dolmans Den Boer gaan heten. Verder is Dolmans L+P ontwerpers en adviseurs verhuisd naar een inspirerende nieuwe locatie in Eindhoven. Binnen de groep zien we een steeds belangrijkere rol voor ontwerp & advies en een integrale, full-service aanpak. De komende jaren hebben we dan ook duidelijke groeiambities voor Dolmans L+P.

Ondanks de nodige economische onzekerheden zien we dat groen steeds meer wordt beschouwd als een waardevol en onmisbaar onderdeel van de totale openbare ruimte. We kijken dan ook positief en vol ambitie uit naar komend jaar.

We danken u hartelijk voor het vertrouwen en de mogelijkheden die u ons afgelopen jaar weer heeft geboden en wensen u een optimistisch en ondernemend 2023!

Namens Dolmans Landscaping Group,

Erwin Janssen
CEO

We denken graag mee

Heb je een vraag of wil je in contact komen met een van onze bedrijfsonderdelen, vestigingen of met het hoofdkantoor? Druk op de onderstaande knop om naar de contactpagina te gaan.