Voordat we tot planten overgaan, passen we een groeiplaatsonderzoek toe, waarbij we onder andere bodemanalyses maken. Voordat we tot planten overgaan, passen we een groeiplaatsonderzoek toe, waarbij we onder andere bodemanalyses maken.

Onderzoek en Advies

De veiligheid en waarde van bomen optimaliseren 

Al onze expertise staat via toegepaste onderzoeken tot jouw beschikking. We doen uitgebreid boomonderzoek om de veiligheid van de omgeving te kunnen bepalen, zoals stabiliteitsonderzoek van oude bomen (Nader Technisch Onderzoek – NTO). Voordat we tot planten overgaan, passen we een groeiplaatsonderzoek toe, waarbij we onder andere bodemanalyses maken. Onze specialisten kunnen jou helpen om aan de wettelijke zorgplicht te voldoen. Denk aan wijzigingen in de ruimtelijke ordening, zoals bij bouwprojecten en infrastructuur, die de biodiversiteit- en natuurwaarde kunnen beïnvloeden. 

Wij kunnen, in overleg, een visuele inspectie (VTA), boomeffectanalyse (BEA), bodem-, groeiplaats-, en verplantbaarheidsonderzoek uitvoeren, eventueel in combinatie met ecologisch onderzoek. Daarnaast kunnen wij jou begeleiden bij het aanvragen van een ontheffing of omgevingsvergunning. Hoe diepgeworteld onze kennis ook is, een advies van Pius Floris Boomverzorging is altijd volkomen helder en leesbaar. Dankzij onze decennialange ervaring als uitvoerende partij voor de bomen, kun je rekenen op praktische, realistische en toepasbare adviezen. Ongeacht of het een eenmalig snoeiadvies of een strategisch bomenbeheerplan betreft.

Ecologie en ecosysteemdiensten, in kaart brengen

We hebben verschillende ecologen in dienst die kunnen ondersteunen bij jouw vraagstukken over ecologie en natuur, flora en fauna. Onze experts onderzoeken de potentie en aanwezigheid van wettelijk beschermde dieren en planten. Hierbij wordt een advies gegeven over het vergroten van de biodiversiteitswaarde en de risico’s ten aanzien van de wet natuurbescherming.

Daarnaast maken we met behulp van het programma i-Tree de baten van bomen inzichtelijk. Het is algemeen bekend dat bomen verschillende ecosysteemdiensten leveren, zoals de creatie van zuurstof, biodiversiteit en waterhuishouding. I-Tree maakt het mogelijk om een aantal van deze functionaliteiten te kwantificeren en er een concrete financiële waarde aan te verbinden. Kunnen wij helpen? Neem dan contact met ons op! 

Referenties

Bomen bodem verbetering

Bodemvocht sensoren

i-tree canopy

Verplanten bomen

Pius Floris Academy

Boomveiligheidscontrole

Groeiplaatsverbetering

We denken graag mee

Kunnen wij jou helpen met een duurzame en groene oplossing? Heb je een vraag of wil je in contact komen met een van onze bedrijfsonderdelen, vestigingen of met het hoofdkantoor? Druk op de onderstaande knop om naar de contactpagina te gaan.

Deze website gebruikt uitsluitend anonieme cookies voor analyse van bezoekersaantallen & gedrag op de website.
Meer Info
accepteren