Lees hier het laatste nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste (groene) nieuws rondom Dolmans Landscaping Group en de groene sector.

DLG  Nieuwsbericht  Kerstwens  Banner

Blijven ontwikkelen is onze tweede natuur

In 2023 hebben we laten zien dat we bij Dolmans Landscaping Group alles in huis hebben om op eigen kracht verder te groeien. Daarmee bedoel ik zeker niet alleen de 10% autonome omzetgroei die we hebben behaald, maar ook de verdere verbreding van onze activiteiten en de persoonlijke ontwikkeling van onze mensen. 

DLG  Nieuwsbericht  Pepijn Reijnders nieuwe CEO en Erwin Janssen in RvC

Pepijn Reijnders nieuwe CEO en Erwin Janssen in RvC van Dolmans Landscaping Group

Beste klanten en relaties,
In de afgelopen decennia zijn jullie als klant en/of relatie van groot belang geweest voor Dolmans Landscaping Group! We hebben met en voor jullie waardevolle projecten gerealiseerd, en als CEO ben ik enorm dankbaar voor deze mooie samenwerking. Zonder jullie was ons bedrijf niet één van de grotere en gerespecteerde groenbedrijven op de Nederlandse en Belgische markt geworden.

DLG  Nieuwsbericht  Strukton Rail beheer  1

Strukton Rail en Dolmans tekenen contract bermbeheer Limburg

Dolmans is het komende jaar verantwoordelijk voor het volledige bermbeheer langs het spoor in Limburg. Trots zijn wij op dit mooie project! Het tekenen van het contract werd dan ook een officieel moment waarbij alle verantwoordelijken voor dit project elkaar opnieuw ontmoetten. Patrick van Dongen (Businessline Manager Strukton) en Joep Caris (COO Dolmans Landscaping Group) tekenden het contract.

Belangrijke aandachtspunten in de bouwteamfase van het project waren: de samenwerking met de opdrachtgever.

Durf samen te kiezen voor bouwteams!

Ook in de groensector wordt steeds vaker in bouwteamverband gewerkt. Hierbij is er geen bovenliggende partij die de overhand heeft of individueel verantwoordelijk is voor de te nemen besluiten. Dit zorgt er bij een goed werkend bouwteam voor dat alle aspecten gedegen worden belicht in de ontwerpfase en daarmee veel onvoorziene problemen kunnen worden voorkomen tijdens de realisatie.

De wereld van het 'gebouwde groen'

Sinds 2020 richt Gerard Haven zich als Business Unit Manager van Dolmans Special Projects op groenprojecten die sterk civieltechnisch van aard zijn, zoals gebouwgebonden groen. Mede door klimaatverandering is het groen in en om gebouwen een belangrijk thema voor onze opdrachtgevers.

DLG  Nieuwsbericht  Groene Pluim 1

Groene Pluim voor Dolmans

Wij mochten woensdag De Groene Pluim ontvangen! De wethouders van Gemeente Goes bezochten onze vestiging in Zeeland om de ‘Groene Pluim’ persoonlijk te overhandigen. Een hele mooie waardering voor onze inzet op de thema’s duurzaamheid, klimaattransitie en eerlijk werk.

DLG  Nieuwsbericht  Social Return Award  1

Social Return Award

Dolmans Landscaping Services Noord heeft de Social Return Award in ontvangst mogen nemen. Een mooie waardering door Werk in Zicht voor onze activiteiten rondom het bieden van kansen voor mensen in re-integratie trajecten.

DLG  Nieuwsbericht  Boom voor goede doel  1

Boom voor het goede doel

Eind 2022 vond een veiling plaats voor het HersenStrijdFonds. Dit fonds zet zich in voor het onderzoek naar nieuwe behandelingen om de gevolgen van hersenletsel in een vroeg stadium te beperken.

DLG  Nieuwsbericht  Oog voor meer dan groen  1

Oog voor meer dan groen

Geslaagd! Wij hebben wederom het PSO 30+ certificaat van Prestatieladder Socialer Ondernemen behaald. Een belangrijke pijler in onze strategie. Dit maakt ons het grootste groenbedrijf in Nederland met een personeelsbestand dat voor meer dan 30% bestaat uit medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Afgelopen juni vierden we eindelijk het 60-jarig jubileum van Dolmans Landscaping Group. Een jaar later dan gepland, kwamen alle medewerkers samen voor een groot feest in Utrecht.

Mensen vormen meer dan ooit het hart van Dolmans

Afgelopen juni vierden we eindelijk het 60-jarig jubileum van Dolmans Landscaping Group. Een jaar later dan gepland, kwamen alle medewerkers samen voor een groot feest in Utrecht. Het deed echt iets met ons om collega’s uit heel Nederland en België bij elkaar te zien. Zoveel goede mensen die allemaal dag in, dag uit hun beste beentje voorzetten voor ons mooie bedrijf!

Dolmans Landscaping Group realiseert, onderhoudt en beheert al meer dan zestig jaar groen en bijbehorende civieltechnische projecten.

Teamwork!

Mooi om te zien hoe onze mannen en vrouwen in het veld, in de werkplaats en op kantoor met elkaar samenwerken. 

Lang leven de bomen is een belofte aan de klant en de generaties na ons.

Tegen chemische onkruidbestrijding

Vier grootste groenbedrijven blijven gezamenlijk strijden tegen chemische onkruidbestrijding. Begin december 2020 is het verbod op pesticiden (o.a. glyfosaat) opgeheven door de rechtbank, en mogen overheden en bedrijven dit weer gebruiken. Deze uitspraak is nog niet bindend omdat de cassatietermijn en eventuele uitspraak van de Hoge Raad moet worden afgewacht.

In opdracht van het waterschap Drents Overijsselse Delta heeft Dolmans Landscaping Services Noord de invasieve, exotische waternavel verwijderd.

Vier grootste groenbedrijven zweren chemische onkruidbestrijding af

Eind vorige week is het verbod op pesticiden (o.a. glyfosaat) opgeheven door de rechtbank, en mogen overheden en bedrijven dit weer gebruiken. Deze uitspraak is nog niet bindend omdat de cassatietermijn en eventuele uitspraak van de Hoge Raad moeten worden afgewacht. idverde NL, Donker Groep, Dolmans Landscaping Group en Krinkels wachten dit niet af en blijven chemievrije onkruidbestrijding toepassen omdat dit beter is voor milieu, mens en dier. Zij roepen andere groenbedrijven op om hetzelfde te doen.

Voor bedrijven die volledig inzetten op sociaal ondernemen, zoals Dolmans Landscaping Group, is dit best een lastige situatie als het gaat om het meedingen naar een opdracht.

Dolmans Landscaping Group blijft wielerploeg trouw

Na elf uiterst succesvolle jaren is er een einde gekomen aan het Boels-Dolmans Cycling Team. Waar het Dolmans Cycling Team in 2010 begon als een bescheiden talentenploeg in het vrouwenpeloton is het de laatste jaren uitgegroeid tot het nummer één team in de wielerwereld.

Bij Dolmans Landscaping Group zijn we beter voor buiten. Bekijk hier verschillende gerealiseerde projecten die we samen hebben ontwikkeld.

Groningse groene make-over voor Brederoschool en oprit in Van Hamelstraat

Utrecht, 7 december 2020 – Op zondag 13 december om 16 uur is in een speciale aflevering van het SBS6 tv-programma ‘Green Make Over’ te zien hoe de compleet betegelde oprit van Annemarie Hofman en haar gezin én het versteende schoolplein van de Brederoschool te Groningen een omvangrijke ‘groene’ make over krijgen. De directrice van de school en Annemarie benaderde programmamaker Gwen Jansen en haar Green Make Over team van experts met hun hulpvraag.

Met behulp van het programma i-Tree maakt Pius Floris Boomverzorging de baten van bomen inzichtelijk.

CO2-reductie binnen Dolmans

Wereldwijd is duidelijk dat we zuiniger moeten omgaan met ons klimaat. Ook binnen Dolmans Landscaping Group zijn we ons hiervan bewust en treffen we verschillende maatregelen om de uitstoot te reduceren. 

Portfolio - Hero - 2 - Dolmans Landscaping Group

Introductiedag Dolmans Landscaping Group 2020

Vorige week donderdag, 8 oktober, vond onze eerste landelijke introductiedag voor nieuwe medewerkers plaats. We hebben zo genoten van dit moment. Iedereen die heeft meegewerkt, heeft zijn of haar beste glimlach laten zien.

In de vorm van een live uitzending onder leiding van onze jonge gepassioneerde presentatrice Claire Janssen, gecombineerd met het sociale aspect op de vestiging zelf namelijk het ontmoeten van collega’s, met een hapje en een drankje.

De strategie van de landelijk opererende groenvoorziener Dolmans Landscaping Group is volledig gericht op regionale verankering en het totaalaanbod van diensten in de buitenruimten.

Dolmans Landscaping Group sponsor van Project Maas Cleanup 2020!

In één dag de Maas plasticvrij maken. Namelijk op World Cleanup Day, zaterdag 19 september. Dat is het project ‘Maas Cleanup 2020’. Dit project is enerzijds bedoeld om met zoveel mogelijk mensen de Maas/Maasoevers op te ruimen. Anderzijds is het ook een boodschap aan het bedrijfsleven om ervoor te zorgen dat er geen rommel langs de Maas meer komt! Samen met andere Limburgse organisaties bundelen we onze krachten.

Vandaar dat de naam en slogan ook luidt: Clean Rivers, Better business

Ik ben enthousiast over sociaal ondernemen, vanwege meerdere redenen.

Verhuisbericht Dolmans Landscaping Services Zeeland

01 mei 2020 heeft Dolmans Landscaping Services Zeeland de sleutels gekregen van het nieuwe pand in Goes. “De nieuwe vestiging zal passend zijn binnen de Zeeuwse grenzen, met respect voor een ieder die werkzaam is binnen deze regio.” Aldus de vestigingsleider.

We vertalen de behoeftes op een integrale manier en zo dragen onze specialismen bij aan een gezond leefklimaat en een groene, prettige leefomgeving.

Elektrocutie van invasieve exoten zeer effectief

In België hebben we met elektrocutie van de Japanse Duizendknoop een primeur en konden we rekenen op veel aandacht van politiek en media. En ook in Arnhem wordt deze methode volop gebruikt. Alfred Treffers van Dolmans Landscaping Services vertelt je meer over de resultaten die tot nu toe met deze nieuwe techniek behaald zijn.

Voor bedrijven die volledig inzetten op sociaal ondernemen, zoals Dolmans Landscaping Group, is dit best een lastige situatie als het gaat om het meedingen naar een opdracht.

Anna van der Breggen coacht onze mannen

Als Olympisch Kampioen en voormalig Wereld Kampioen een dagje aan het werk bij Dolmans. Anna van der Breggen van het Boels Dolmans Cycling Team bezocht onze mannen in het groen om hen een hart onder de riem te steken. Dat levert niet alleen mooie beelden op, maar laat ook zien dat er binnen ons werkveld elke dag topsport geleverd wordt.

De strategie van de landelijk opererende groenvoorziener Dolmans Landscaping Group is volledig gericht op regionale verankering en het totaalaanbod van diensten in de buitenruimten.

Samen gezond, met oog voor elkaar

Beste relatie,
Wat leven we momenteel in een onwerkelijke en bizarre tijd! Van een tijd waarin we gewend zijn er geregeld op uit te gaan, af te spreken met vrienden en familie, naar een tijd waarin we letterlijk afstand van elkaar moeten houden. Binnen een paar weken is Nederland en de hele wereld getroffen door het Coronavirus. Ongeacht in welke business je zit, iedereen wordt geraakt.

Dolmans Landscaping Group is een familiebedrijf met aandacht voor groen en elkaar. We zijn gedreven om samen elke dag beter te worden voor de wereld om ons heen.

Jouw toekomst starten in het groen?

Wil jij je toekomst starten in het groen? Kies dan voor een leerwerktraject. Dit betekent dat je vier dagen per week bij ons mag stage lopen en één dag per week naar school gaat.

Het kost extra energie om dan weer opnieuw aan de slag te gaan. Hier is dus nog behoorlijk winst te behalen voor de gemeenten met name op het gebied van ontschotten.

Dolmans sluit partnerschip met HAS Hogeschool

Dolmans Landscaping Group gaat een intensieve samenwerking aan met HAS Hogeschool. De samenwerking zorgt ervoor dat jonge groentalenten bij Dolmans de mogelijkheid krijgen om kennis en ervaring uit praktijk op te doen. Door middel van stages, bedrijfsbezoeken, gastcolleges en beroepsopdrachten leren zij hun toekomstig werkveld uitgebreid kennen.

In opdracht van het waterschap Drents Overijsselse Delta heeft Dolmans Landscaping Services Noord de invasieve, exotische waternavel verwijderd.

Sociaal ondernemen is een dikke meerwaarde voor je bedrijf

Als Dolmans Landscaping Group hebben we ruim 200 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Dat vraagt van ons extra begeleiding en aansturing, maar levert ons als bedrijf ook veel op. Gemotiveerde medewerkers die boven zichzelf uitstijgen en meer opleveren dan waar ze in eerste instantie voor ingeschat werden.

Je ziet in de praktijk dat bij het wegzetten van opdrachten geld en tijd leidende principes zijn.

Uitbreiding met tweede eigen maatwerkafdeling in België

Dolmans Landscaping Services, onderdeel van Dolmans Landscaping Group, start haar tweede eigen maatwerkafdeling in België. Afgelopen week opende het allround groenvoorzieningsbedrijf in Antwerpen haar tweede vestiging in België. Met haar eigen maatwerkafdeling wil Dolmans Landscaping Services mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven op een job.

Gezonde bomen leven langer, kosten minder en leveren meer op.

Samenwerken in bouwteams voor beter resultaat

Werken in bouwteamverband neemt in populariteit toe. Aanbestedende diensten voeren steeds meer projecten uit in bouwteams. Bij deze contractvorm is er sprake van een samenwerking tussen de opdrachtgever en één of meerdere deskundigen. Er wordt vroegtijdig informatie uitgewisseld om tot een goed resultaat te komen. Met deze aanpak kunnen we klanten vele voordelen bieden. Fred Knibbeler, Dolmans L+P Ontwerpers en Adviseurs, legt uit waarom.

Dolmans Landscaping Group is een familiebedrijf met aandacht voor groen én elkaar. We zijn gedreven om samen elke dag beter te worden voor de wereld om ons heen.

InterGroen zorgt voor groene omgeving op kantoor

Hoewel InterGroen pas begin 2019 is ontstaan uit een samenwerking tussen Dolmans Landscaping Group en Flora Interieurbeplanting, stromen de aanvragen voor interieurbeplanting binnen. Planten zorgen immers voor een gezonder en aangenamer klimaat thuis én op kantoor. De medewerkers van InterGroen hebben de afgelopen periode dan ook allesbehalve stilgezeten. Hieronder hebben wij enkele mooie projecten voor u uitgelicht.

Lang leven de bomen is een belofte aan de klant en de generaties na ons.

Bestrijding Japanse duizendknoop door elektrocutie

De Japanse duizendknoop wint steeds meer terrein in Nederland en zorgt voor grote problemen, zo ook in gemeente Arnhem. Dolmans Landscaping Services Oost experimenteert met een nieuwe milieuvriendelijke methode om deze woekerplant in Arnhem te bestrijden. Inmiddels hebben we deze methode ook toegepast in het Belgische Lier. De eerste resultaten zijn enorm positief en haalden zelfs de Nederlandse tv én Belgische krant

Het kost extra energie om dan weer opnieuw aan de slag te gaan. Hier is dus nog behoorlijk winst te behalen voor de gemeenten met name op het gebied van ontschotten.

Groensector, een verrassend veelzijdig vak. Ook voor jou?

Of je nou graag buiten bezig bent met je handen én hoofd, mooie dingen creëert, veel contact hebt met mensen op verschillende locaties, óf misschien wel allemaal tegelijkertijd: maak kennis met de groensector. Een sector waarin jij jouw talenten kunt ontwikkelen!

Het seizoen 2020 zal het laatste jaar worden waarin wij samen met Boels Rental als naamsponsor actief zijn.

Vrouwenwielrennen als hoofdzaak

'The best has yet to come’
Het Boels-Dolmans cyclingteam gaat zaterdag in Yorkshire voor een unieke vijfde wereldtitel op rij. Na Lizzie Deignan-Armitstead (Richmond 2015), Amalie Dideriksen (Qatar 2016), Chantal Blaak (Bergen 2017) en Anna van der Breggen (Innsbrück 2018) hoopt het team in Yorkshire het kwintet vol te maken.

Onze activiteiten varieren van boomonderzoek en boomadvies tot de realisatie van boomprojecten en de uitvoering van boomonderhoud.

Pius Floris Boomverzorging breidt dienstpakket uit

Pius Floris Boomverzorging Vught en Amsterdam hebben de afdeling Onderzoek & Advies uitgebreid. Sinds afgelopen maand hebben de vestigingen de nieuwe functie ‘Adviseur Natuur & Ecologie’ in huis. Een functie die in de toekomst steeds belangrijker gaat worden.

Elk project krijgt zijn eigen DPI-omgeving. Onze voormannen voeren alle velddata in het nieuwe systeem.

Ontzorging op integrale onderhoudscontracten

Op een innovatieve manier én met een omgevingsgerichte aanpak willen we de klant ontzorgen op integrale onderhoudscontracten. Daarom hebben we vorig jaar Dolmans Project Insights (DPI) laten ontwikkelen door drie studenten van de HAS Hogeschool. Dolmans Project Insights is een online beheertool waarin werkprocessen en belangrijke informatie voor medewerkers, projectleider en opdrachtgever 24/7 beschikbaar zijn. 

Portfolio - Hero - 2 - Dolmans Landscaping Group

DLS België start eigen maatwerkafdeling voor mensen met afstand tot arbeidsmarkt

Dolmans Landscaping Services België, onderdeel van Dolmans Landscaping Group, start haar eigen maatwerkafdeling. Afgelopen maand diende het allround groenvoorzieningsbedrijf een aanvraag in bij het Departement Werk en Sociale Economie van de Vlaamse overheid en kreeg het label toegekend. Met haar eigen maatwerkafdeling wil Dolmans Landscaping Services mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kans geven op een job.

Ik ben enthousiast over sociaal ondernemen, vanwege meerdere redenen.

Het nieuwe leefklimaat in de stad

Is leefklimaat het nieuwe ‘duurzaamheid’ in de openbare ruimte? Duurzaamheid is lange tijd een containerbegrip geweest, maar heeft zich de laatste jaren op het gebied van onze leefomgeving meer toegespitst op leefklimaat. Steeds vaker wordt er gesproken over het belang van een goed leefklimaat in de openbare ruimte. Maar betekent dit niet dat leefklimaat het volgende containerbegrip wordt? Of is de noodzaak dermate hoog dat we er niet meer aan ontkomen en dat leefklimaat een vereiste waarde binnen de openbare ruimte wordt? Ik denk het wel!

Het Boels-Dolmans Cycling Team, het beste dameswielerteam ter wereld, trekt zich de impact en gevolgen van deze ziekte bijzonder aan en wil haar steentje bijdragen om zoveel mogelijk geld op te halen

Boels Dolmans Cycling Team steunt Pink Ribbon

Het Boels-Dolmans Cycling Team zet zich tijdens de Amstel Gold Race op zondag 21 april in om zoveel mogelijk geld op te halen voor borstkankeronderzoek. 1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Het Boels-Dolmans Cycling Team, het beste dameswielerteam ter wereld, trekt zich de impact en gevolgen van deze ziekte bijzonder aan en wil haar steentje bijdragen om zoveel mogelijk geld op te halen voor borstkankeronderzoek.

De strategie van de landelijk opererende groenvoorziener Dolmans Landscaping Group is volledig gericht op regionale verankering en het totaalaanbod van diensten in de buitenruimten.

Flora Interieurbeplanting en Dolmans Landscaping Group richten Intergroen op

De strategie van de landelijk opererende groenvoorziener Dolmans Landscaping Group is volledig gericht op regionale verankering en het totaalaanbod van diensten in de buitenruimten. Met haar afdeling Pius Floris Boomverzorging zijn zij gespecialiseerd op het gebied van boomverzorging en met de eigen ontwerpers en adviseurs van Dolmans L+P gaan ze voor advies en ontwerp, van aanleg tot en met integraal onderhoud. De sociale vestigingen van Dolmans Monsdal slaan een brug naar arbeidsparticipatie.

Je ziet in de praktijk dat bij het wegzetten van opdrachten geld en tijd leidende principes zijn.

Bomen en riool: van vijanden
naar goede vrienden

Bomen en het rioolstelsel, het is van oudsher een gespannen relatie. De wortels van bomen groeien soms door de rioleringsbuizen waardoor breuken en overlast ontstaan. De laatste jaren is een kanteling zichtbaar en wat blijkt? Bomen en onze riolering kunnen elkaar juist ook helpen. De reden: steeds meer groendeskundigen zoeken samenwerking met de ‘grijze’ wereld.

Deze website gebruikt uitsluitend anonieme cookies voor analyse van bezoekersaantallen & gedrag op de website.
Meer Info
accepteren