Skip to main content

Lange leven de bomen

Boomverzorging

Gezonde bomen leven langer en kosten minder. Met een combinatie van vakmanschap, gedegen vakkennis en vernieuwde toepassingen bieden we écht duurzame oplossingen. ‘Lang leven de bomen’ is daarom niet zomaar een uitspraak. Het is een belofte aan jou en de generaties na ons.

Onderzoek & advies

Wil je iets weten over jouw huidige bomen of de aanplant van nieuwe exemplaren? Dan adviseren we je graag. We onderzoeken bijvoorbeeld wat het effect is van verbouwingen, wegwerkzaamheden of de aanleg van glasvezel in de buurt van de bomen. Verder voeren we boomtaxaties uit en helpen we met boomveiligheidsonderzoeken aan jouw zorgplicht te voldoen. Overigens doen we allereerst uitgebreid boomonderzoek. Zo kunnen we vaststellen welke vorm van onderhoud nodig is, boven- én ondergronds.

Onderzoek & advies

Aanplanten en
verplanten

Jaarlijks worden in Nederland miljoenen bomen aangeplant, waarvan meer dan tien procent binnen een jaar sterft. Vaak komt dat door verkeerd of te diep planten. Onze specialisten beschikken over de kennis en middelen om elke aanplant tot een succes te maken. Hierbij houden we rekening met alle relevante aspecten; van de lichtinval en bodemeisen tot de maat van de boom in volwassen toestand en hinderlijke omgevingsfactoren. Ook bij het verplaatsen van bomen kunnen we jou van een helder advies voorzien en uiteraard de complete verplanting verzorgen.

Boombeheer

Op zoek naar een partner voor het totale onderhoud van jouw bomen? Wij pakken jouw boombeheer gestructureerd en planmatig aan. We hanteren een efficiënte totaalbenadering van boomonderhoud, waarmee je voor een periode van vijf tot tien jaar precies weet wat de kosten zullen zijn. Met behulp van speciale software brengen we de onderhoudsbehoeften van jouw bomen in kaart en maken we van jouw bomenbestand inzichtelijk welke werkzaamheden we hebben uitgevoerd.

Boombeheer

Groeiplaats- verbetering

Groeiplaatsverbetering door middel van een specialistische injectietechniek, is de meest effectieve manier om jouw bomen gezond te houden én te besparen op onderhoudskosten. Met behulp van luchtdruk worden nieuwe wortelkanalen gecreëerd en gevuld met organisch materiaal. Zo kunnen we op elke willekeurige plek optimale groeiomstandigheden creëren voor jouw bomen. Deze techniek is geschikt voor uiteenlopende toepassingen, met name opheffen van bodemverdichting en injecteren van meststoffen.

Ziekte- en plaagbestrijding

Bomen kunnen last hebben van diverse aantastingen die hun conditie verminderen. Denk bijvoorbeeld aan schimmels, bacteriën en insecten. Elke vorm van aantasting vraagt een eigen aanpak, wij weten welke. Naast determinatie en een passend advies, kunnen we ook de daadwerkelijke bestrijding voor je uitvoeren. Bij terugkerende of seizoensgebonden plagen stellen we graag een beheersplan op om vervolgens de preventieve of reactieve bestrijding te verzorgen. Zo zijn we onder meer gespecialiseerd in milieuvriendelijke bestrijding van de eikenprocessierups.

Ziekte- en plaagbestrijding

Verzorging van monumentale bomen

Monumentale bomen hebben er decennia en soms zelfs eeuwen over gedaan om tot volle groei te komen. Ze zijn letterlijk onvervangbaar en vragen om de zorgvuldige verzorging van een boomspecialist. Wij zorgen voor het juiste onderhoudsadvies voor jouw monumentale bomen, zoals injecteren, picusmeting, kroonverankeringen en kroonverzorging.

Bliksemafleiders

Om jouw waardevolste bomen beter te beschermen tegen blikseminslagen, zijn onze boomspecialisten opgeleid in het plaatsen van bliksemafleiders. Zo voorkom je schade aan monumentale bomen én beperk je het risico van eventuele vervolgschade. Onze systemen voldoen aan de strenge Europese normen en groeien niet in dankzij Arborbolt®, een gepatenteerd ontwerp voor het aanbrengen van bliksemafleiders.

Bliksemafleiders

Projecten

Pius Floris Boomverzorging

Snoei- en rooiwerkzaamheden