Onze collega's van Den Boer Groenprojecten hebben zich door proactief mee te denken met de opdrachtgever. Dolmans Landscaping Group realiseert, onderhoudt en beheert al meer dan zestig jaar groen en bijbehorende civieltechnische projecten.

Aanleg en Beheer

Projecten waar we trots op zijn

Dolmans Landscaping Group realiseert, onderhoudt en beheert al meer dan zestig jaar groen en bijbehorende civieltechnische projecten. Van een schoolplein en bedrijfstuin, tot een sportpark of de openbare ruimte. Altijd met een duurzame visie op mens en natuur.

Naast het optische aspect van het verticale groen wordt ook de isolatiewaarde van het gebouw verhoogd, waardoor energie bespaard kan worden.

Gemeente Middelburg - Verticale tuin stadskantoor

In opdracht van Gemeente Middelburg hebben we in samenwerking met Sioen Industries en Greentexx het stadskantoor van gemeente Middelburg veranderd van een betonnen massa naar een duurzame oase.

Het eeuwenoude kasteel is een unieke plek in Zuid-Limburg. De werkzaamheden zijn uitgevoerd terwijl het kasteel open was.

Gemeente Heerlen - Kasteel Hoensbroek

In opdracht van de gemeente Heerlen is Dolmans Landscaping Services Limburg aan de slag gegaan met 5 zogeheten A-locaties in Heerlen.

Het bijzonder aan deze opdracht was het feit dat bewoners van Duiven en de leerlingen van de scholen in de gemeente mochten meedenken over de invulling van de rotonde.

Gemeente Duiven - Paul Verhoef rotonde

In opdracht van de gemeente Duiven is de Paul Verhoef rotonde met diverse grassoorten aangelegd. Door de aanplant krijgt het mooie en kleurrijke kunstwerk nog meer podium.

We hebben deze prachtig vormgegeven rozentuin vanaf de grond af compleet gerenoveerd.

Oostwegel Collection - Renovatie Rozentuin

In het park bij Château St. Gerlach ligt een verborgen pareltje, de rozentuin. Langs de meanderende Geul en met een prachtig uitzicht over het Geuldal. De bestaande rozenstruiken, hagen en het gazon waren aan vervanging toe.

Dolmans heeft het idee geopperd om een bloemrijk mengsel te gebruiken, waardoor het park nog kleurrijker is geworden

Gemeente Smallingerland - Vrijheidspark Drachten

Een blijvende herinnering als eerbetoon aan de inwoners van de gemeente Smallingerland, die tijdens de Tweede Wereldoorlog hun leven in de waagschaal hebben gesteld voor het herwinnen van de vrijheid. 

We hebben ons kunnen onderscheiden door het aanleveren van het totaalconcept.

Privétuin - Maastricht

In opdracht van een particuliere klant is de tuin met een oppervlakte van meer dan 2750 m² van de tekentafel tot aan het grondwerk, en van het civiele werk tot aan de laatste aanplant helemaal vernieuwd.

De opdracht was duidelijk: Maak na de infrastructurele reconstructie van de straten rondom de school een bloemrijk visitekaartje voor het dorp.

Gemeente Duiven - IKC Joannes

Op basis van een bestaand ontwerp nieuwe aanplant realiseren bij IKC Joannes. Hierbij heeft Lubbe Lisse voor een kleurrijke aanvulling in de vaste plantenvakken gezorgd.

Het nieuwe Scheldekwartier gelegen aan de haven van Vlissingen is een echte eye-catcher.

Gemeente Vlissingen - Scheldekwartier

Nieuwe wijken herrijzen en oude havengebieden worden omgevormd tot hippe buurten. De verbindende factor? Groen!

Het ontwerp en de plantenkeuze was al door de gemeente voorbereid. De aanplant is door Dolmans Landscaping Services Noord verzorgd.

Gemeente Smallingerland - Wijk Vrijburgh

Het aanleggen van verschillende plantvakken die qua beplanting passen bij de strakke lijnen van de huizen in deze nieuwbouwwijk in gemeente Smallingerland.

Met ArcGIS maken we nauwkeurige kaarten van het gebied, inclusief de precieze locaties van de hagen die onderhoud nodig hebben.

Natuurmonumenten - Onderhoud hagen

In opdracht van Natuurmonumenten wordt per jaar maar liefst 34 kilometer aan heggen en struweelhagen gesnoeid. Dit werk vindt met name in de wintermaanden plaats door Dolmans Monsdal Limburg-Zuid. 

In totaal hebben we van de 33.000 bomen in de gemeente 150 zieke exemplaren vervangen.

Gemeente Haarlemmermeer - Vervangen bomen

150 van de in totaal 33.000 bomen in gemeente Haarlemmermeer zijn door ziekte aan vervanging toe. Lijkt te overzien op het totaal, maar een omvangrijke klus voor onze collega’s van Pius Floris Boomverzorging.

De vergroening van de daken van Gebouw de Heuvel was een uitdagende klus in hartje Rotterdam.

Stichting Gebouw de Heuvel - Duurzame daken

In opdracht van Stichting Gebouw de Heuvel werkt Dolmans Landscaping sinds 2021 aan het verduurzamen van de daken van dit iconische gebouw.

Midden in de Amsterdamse wijk de Pijp ligt het 4,5ha grootte Sarphatipark. Je zou het niet zeggen maar dit kleine doch fraaie park is het meest drukke park van Europa

Gemeente Amsterdam - Sarphatipark

De Gemeente Amsterdam heeft Dolmans Wieringen Prins gevraagd om de renovatie van dit mooie stukje Amsterdam voor haar rekening te nemen.

In Wijnegem, net onder Antwerpen, hebben wij een imposante groene wand mogen aanleggen.

Mathieu Gijbels - Groene wand Wijnegem

In Wijnegem, net onder Antwerpen, hebben wij een imposante groene wand mogen aanleggen. Over een lengte van 60 meter en 9 meter hoog is het systeem aan de gevel van een nieuwbouwpand bevestigd.

Waterschap D.O.D. - Waternavel regio Noord

In opdracht van het waterschap Drents Overijsselse Delta heeft Dolmans Landscaping Services Noord de invasieve, exotische waternavel verwijderd.

Bomen die na onderzoek niet meer toekomstbestendig bleken zijn gekapt en hergebruikt voor de inrichting van de natuurspeeltuin.

Gemeente Ouder-Amstel en Rebo Group - Zonnehof

De wijk Zonnehof in de Gemeente Ouder-Amstel is de afgelopen jaren herontwikkeld. Dolmans Wieringen Prins heeft de nieuwe groeninrichting van de openbare ruimte voor de gemeente aangelegd.

Door inzet van vakkennis hebben we meer mogelijk kunnen maken binnen het beschikbare budget

UMC Utrecht - Fritz Redlschool

Het realiseren van een multifunctioneel plein met mogelijkheden tot spelen voor diverse leeftijden, dat tevens zeer goed geschikt is voor minder mobiele mensen. 

De gemeente had een mooi beeld voor ogen van een oase van bloemen en grote solitaire bomen.

Gemeente Smallingerland - Knobeldorffplein Drachten

De gemeente had een mooi beeld voor ogen van een oase van bloemen en grote solitaire bomen. 

Het programmatisch vervangen van groenvakken gemeente-breed, waarbij het doel is het opwaarderen van de technische- en beeldkwaliteit

Gemeente Maastricht - Plantvakken

Het programmatisch vervangen van groenvakken gemeente-breed, waarbij het doel is het opwaarderen van de technische- en beeldkwaliteit van het groen binnen de gemeente.

De gemeente Amsterdam had de wens om een grootschalige renovatie van het Museumplein uit te laten voeren.

Gemeente Amsterdam - Museumplein

De gemeente Amsterdam had de wens om een grootschalige renovatie van het Museumplein uit te laten voeren.

Dolmans had een belangrijke rol in de advisering omdat het rondgaand pad (1.500 m2) in betonverharding uitgevoerd diende te worden.

Compaen Wonen - Hof van Bethanië Mierlo

Dolmans heeft als hoofdaannemer de aanleg van sierbestrating, vlonders, betonverhardingen, een Jeu de Boules baan en planten en bomen verzorgd.

Meander wil zo veel als mogelijk ontzorgd worden, zonder voeling met de werkzaamheden te verliezen.

MeanderGroep - Groenonderhoud regio Zuid-Limburg

Meander vond in Dolmans Monsdal Limburg Zuid een partner die op professionele wijze invulling geeft aan de vraag en in staat is om Meander te informeren en betrekken bij het onderhoud.

Mondriaan Zorggroep - Groenonderhoud regio Zuid

De medewerkers van Dolmans Monsdal Limburg Zuid zijn voor Mondriaan de ogen en oren in het veld op het gebied van planmatig onderhoud.

Een omvangrijk project met 3.935 m2 aangelegde verharding en 5.363 m2 aan nieuwe plantvakken.

Zorggroep Ter Weel - Renovatie locatie Goes

Bestaande (monumentale) gebouwen krijgen een upgrade, daarnaast wordt nieuwbouw gerealiseerd. De volledige buitenruimte rond en tussen de vier gebouwen wordt vernieuwd, danwel gerenoveerd.

Onze collega's van Den Boer Groenprojecten hebben zich door proactief mee te denken met de opdrachtgever.

Gemeente Rotterdam - Museumpark

Op basis van het ontwerp van Ingenieursbureau Gemeentewerken Rotterdam zijn onze mensen op deze bijzondere plek aan het werk gegaan.

Tussen de monumentale bomen zijn extra bomen geplant en is groeiplaatsverbetering toegepast.

Gemeente Amsterdam - Bella Vistapark

Met ongeveer 10.000 m2 aan vaste planten, oude monumentale bomen en zo’n zeventig nieuwe bomen is het Bella Vistapark het groene  hart van het Amstelkwartier.

In een buitenwijk van Groningen ligt dit prachtige park met mooie volle borders en talrijke bloemen.

Gemeente Groningen - Groene Long

Dolmans Landscaping Services Noord is verantwoordelijk voor het groenonderhoud naar aanleiding van het aannemen van een algemeen groenonderhoudsbestek.

Onze collega's van Den Boer Groenprojecten hebben zich door proactief mee te denken met de opdrachtgever.

Gemeente Amsterdam - Ecologisch beheer (SLA) 

We zijn samen met de gemeente Amsterdam een service level agreement aangegaan om bepaalde arealen van het groen op ecologische manier te onderhouden.

Dolmans leidt daarom het SROI personeel zodanig op dat de afstand met de arbeidsmarkt aantoonbaar wordt verkleind.

Gemeente Arnhem - Wijkonderhoud Zuid-Oost & Zuid-West

De doelstelling is om samen met (sociale) ondernemers, mensen met een relatief grote afstand tot de arbeidsmarkt te activeren en duurzame werkgelegenheid te realiseren. 

Het Breese volksverhaal Michiel en de Draak diende als inspiratie en is nu te horen en te beleven op de Grauwe Torenwal.

Willemen Infra - Grauwe Torenwal Bree

De Grauwe Torenwal was ook letterlijk grauw. Na de aanleg van bol- en knolgewassen, vaste planten, heesters, bomen en een groen dak voor de fietsenstalling is het grauw veranderd in groen.

Het 21 hectare grote rijksmonumentale park in Engelse stijl, is in 1850 aangelegd door de beroemde architect Zochers.

Gemeente Rotterdam - Het Park

Naast de reguliere onderhoudswerkzaamheden brengen we het park stap voor stap terug in de oude staat, waarbij ronde vormen en lijnen een belangrijk onderdeel vormen.

Voor de beplanting is gekozen voor speelse grassen en meerstammige bomen, die meteen meer karakter aan de winkelstraat geven.

Van de Kreeke Wegenbouw - Stationsstraat Lanaken

De mooi organisch gevormde eilanden zijn verhoogd wat zorgt voor een leuk en speels effect. De aanplant en de houten bankjes maakt het tot een aangename zitplek.

Vergroening en klimaatadaptatie binnen het straatbeeld.

Gemeente Rotterdam - Vergroening straatbeeld centrum

In opdracht van gemeente Rotterdam zijn we in het centrum van de havenstad aan de slag gegaan met vergroening en klimaatadaptatie binnen het straatbeeld.

Het plan gaat in op een heel aantal activiteiten en processen. Variërend van inzage in klachten, wensen en verzoeken van burgers.

Gemeente Tilburg - GOC Bedrijventerreinen

In ons Plan van Aanpak is duidelijk omschreven hoe Dolmans de in het contract genoemde werkzaamheden op een gestructureerde en pro-actieve manier gaat oppakken. 

Dolmans heeft een Ecologisch Beheerplan opgesteld waarin het ecologisch landschapsbeheer continu integraal wordt gemanaged.

High Tech Campus Eindhoven

Hoe zorgen we er samen voor dat HTCE zich ontwikkelt naar de meest duurzame campus van Europa, zodanig dat de Total Cost of Ownership continu wordt geoptimaliseerd?

Groenwerkzaamheden langs het spoor moeten gladde sporen voorkomen en zorgen dat machinisten genoeg overzicht hebben.

Strukton - Groenonderhoud spoor regio Zeeland - Betuwe

Groenwerkzaamheden langs het spoor moeten gladde sporen voorkomen en zorgen dat machinisten genoeg overzicht hebben. 

Een uniek plan aan de rand van Arcen, waar zeer exclusieve en royale bouwkavels op een fabelachtige locatie gerealiseerd worden.

Arcus Zuid projectonwikkeling - Villa Parc Arcen

Aanleg van het groen en de bestratingen in het nieuwe Villaparc Arcen (Gemeente Venlo). Ook het onderhoud en nazorg wordt door Dolmans verzorgd.

Het project betreft onderhoud van een vijftal sportveldaccommodaties in de Gemeente Stein.

Gemeente Stein - Sportvelden

Het project betreft onderhoud van een vijftal sportveldaccommodaties in de Gemeente Stein. 

Voor Kunstsite DeSingel is een case opgemaakt hoe het terrein ecologisch omgevormd en onderhouden kan worden.

Vlaamse Overheid - DeSingel Antwerpen

Voor Kunstsite DeSingel is een case opgemaakt hoe het terrein ecologisch omgevormd en onderhouden kan worden.

De buitenruimte als leeromgeving zo optimaal mogelijk onderhouden én de overlast voor het onderwijs tijdens het onderhoud beperken. De buitenruimte als leeromgeving zo optimaal mogelijk onderhouden én de overlast voor het onderwijs tijdens het onderhoud beperken.

Avans Hogeschool - Terreinen Noord-Brabant

De buitenruimte als leeromgeving zo optimaal mogelijk onderhouden én de overlast voor het onderwijs tijdens het onderhoud beperken.

Onze onderhoudsploeg bestaat uit vaste hoveniers en WSW medewerkers, Wajongeren en BBL-leerlingen.

Area Wonen - Groenonderhoud locaties Veghel & Uden

Area Wonen zocht een partner die de onderhoudswerkzaamheden oppakt, kan voldoen aan de duurzaamheidscriteria en daarnaast maatschappelijke meerwaarde kan creëren (SROI).

Het aanleggen van een groene buitenruimte op het terrein van verpleeghuis Boswijk te Vught.

Van Neynselgroep - Verpleeghuis Boswijk Vught

Het aanleggen van een groene buitenruimte op het terrein van verpleeghuis Boswijk te Vught.

Het vergroenen van de speelpleinen en het ‘teerveld’ aan het Oldenzaalpad bij MFA Grote Beemd.

Gemeente Tilburg - Oldenzaalpad Grote Beemd

Samen met de scholen Bloemaert en Driecant en het ontwerpbureau RijkenVermaat is een aantal jaar geleden een ontwerp gemaakt voor het vergroenen van de speelpleinen en het ‘teerveld’ aan het Oldenzaalpad bij MFA Grote Beemd.

Het creeren van een groene speelplek voor IKC Borman Ebbinge, een school in hartje Groningen.

IKC Borgman Ebbinge - Groen schoolplein Groningen

Het creëren van een groene speelplek voor IKC Borman Ebbinge, een school in hartje Groningen.

Het realiseren van een mooie buitenruimte voor het nieuwe onderwijsgebouw met sporthal van het Udens College.

Udens College & Gemeente Maashorst - Nieuwe buitenruimte

Het realiseren van een mooie buitenruimte voor het nieuwe onderwijsgebouw met sporthal van het Udens College.

Voor woningcorporatie Nijestee in de stad Groningen onderhoudt Dolmans de groenvoorzieningen.

Nijestee - Groenonderhoud regio Groningen

Voor woningcorporatie Nijestee in de stad Groningen onderhoudt Dolmans de groenvoorzieningen.

Meer projecten bekijken?

Bij Dolmans Landscaping Group zijn we trots op onze gerealiseerde projecten. Door alle specialisten te verbinden spelen we een belangrijke rol voor de buitenruimte. Samen bieden we een meerwaarde voor onze omgeving en het algemene leefklimaat. Wil je meer projecten bekijken? Klik dan hier.

We denken graag mee

Kunnen wij jou helpen met een duurzame en groene oplossing? Heb je een vraag of wil je in contact komen met een van onze bedrijfsonderdelen, vestigingen of met het hoofdkantoor? Druk op de onderstaande knop om naar de contactpagina te gaan.

Deze website gebruikt uitsluitend anonieme cookies voor analyse van bezoekersaantallen & gedrag op de website.
Meer Info
accepteren