Bestrijding Waternavel regio Noord 

projectnaam

Waternavel regio Noord

opdrachtgever

Waterschap Drents Overijsselse Delta

Categorie

Wat is de vraag van de opdrachtgever?

In opdracht van het waterschap Drents Overijsselse Delta heeft Dolmans Landscaping Services Noord de invasieve, exotische waternavel verwijderd. Deze invasieve exoot zorgt voor grote problemen in diverse wateren. Door de snelle groei van waternavel ontstaat er een mat van beplanting op het water. Dit zorgt voor minder licht en zuurstof in het water waardoor andere planten en dieren negatief worden beïnvloed.

Wat maakt het project uniek?

Grondig verwijderen is van groot belang omdat zelfs de kleinste resten zich weer kunnen voortplanten. Het is ‘ouderwets’ handwerk met een hark en een greep. Een getraind oog is ook van belang omdat de waterexoot zich soms goed verstopt tussen de andere waterplanten. Met de wendbare platbodemboot zijn ook lastige plekken te bereiken en is er voor de medewerkers voldoende ruimte op de boot om goed en veilig te kunnen werken. 

“Bestrijding van een invasieve exoot op het water.”

Meer projecten bekijken?

Bij Dolmans Landscaping Group zijn we trots op onze gerealiseerde projecten. Door alle specialisten te verbinden spelen we een belangrijke rol voor de buitenruimte. Samen bieden we een meerwaarde voor onze omgeving en het algemene leefklimaat. Wil je meer projecten bekijken? Klik dan hier.

We denken graag mee

Kunnen wij jou helpen met een duurzame en groene oplossing? Heb je een vraag of wil je in contact komen met een van onze bedrijfsonderdelen, vestigingen of met het hoofdkantoor? Druk op de onderstaande knop om naar de contactpagina te gaan.

Deze website gebruikt uitsluitend anonieme cookies voor analyse van bezoekersaantallen & gedrag op de website.
Meer Info
accepteren