Een plek waar alle bezoekers en het winkelend publiek goed kunnen vertoeven.

Groenaanleg en -beheer straatbeeld centrum Rotterdam

projectnaam

Vergroening straatbeeld centrum Rotterdam

opdrachtgever

Categorie

Wat is de vraag van de opdrachtgever?

In opdracht van gemeente Rotterdam is Den Boer Groenprojecten, onderdeel van Dolmans Landscaping Group, in het centrum van de havenstad aan de slag gegaan met vergroening en klimaatadaptatie binnen het straatbeeld. Zo zijn in de binnenstad een aantal straten op basis van de zogenaamde 'vaste planten methode extra' vergroend. Dat houdt in dat volgens een totaalaanpak op basis van ontwerp, grond- en straatwerk, aanleg, substraat en onderhoud gewerkt wordt. Met als doel om een optimaal zichtbaar resultaat te behalen, met een lange levenscyclus en minimale onderhoudskosten.

Wat maakt het project uniek?

“We veranderen twee saaie straten bestaande uit veel verharding, naar straten die er prachtig uitzien met veel plantvakken. Een hele nieuwe uitstraling. Zeker in een stad als Rotterdam is vergroenen belangrijk voor de leefbaarheid en beleving in de stad, maar ook voor de opvang van het regenwater en de nodige verkoeling”, zo vertelt Jan de Boer. Naast de aanleg en het meedenken met de opdrachtgever is Den Boer Groenprojecten ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de plantvakken.

“Wel zo makkelijk, één partij voor het complete plaatje.”

In opdracht van gemeente Rotterdam is Den Boer Groenprojecten, onderdeel van Dolmans Landscaping Group, in het centrum van de havenstad aan de slag gegaan.
Met als doel om een optimaal zichtbaar resultaat te behalen, met een lange levenscyclus en minimale onderhoudskosten.
We veranderen twee saaie straten bestaande uit veel verharding, naar straten die er prachtig uitzien met veel plantvakken. Een hele nieuwe uitstraling.
Zo zijn in de binnenstad een aantal straten op basis van de zogenaamde 'vaste planten methode extra' vergroend.

Meer projecten bekijken?

Bij Dolmans Landscaping Group zijn we trots op onze gerealiseerde projecten. Door alle specialisten te verbinden spelen we een belangrijke rol voor de buitenruimte. Samen bieden we een meerwaarde voor onze omgeving en het algemene leefklimaat. Wil je meer projecten bekijken? Klik dan hier.

We denken graag mee

Kunnen wij jou helpen met een duurzame en groene oplossing? Heb je een vraag of wil je in contact komen met een van onze bedrijfsonderdelen, vestigingen of met het hoofdkantoor? Druk op de onderstaande knop om naar de contactpagina te gaan.

Deze website gebruikt uitsluitend anonieme cookies voor analyse van bezoekersaantallen & gedrag op de website.
Meer Info
accepteren