De werkzaamheden bestonden onder andere uit het aanleggen van de groenvoorzieningen, speelvoorzieningen en een ecologische oever.

Groeninrichting Zonnehof Ouder-Amstel

projectnaam

Zonnehof Ouder-Amstel

opdrachtgever

Gemeente Ouder-Amstel & Rebo Group

Categorie

Wat is de vraag van de opdrachtgever?

De wijk Zonnehof in de Gemeente Ouder-Amstel is de afgelopen jaren herontwikkeld. Dolmans Wieringen Prins heeft de nieuwe groeninrichting van de openbare ruimte voor de gemeente aangelegd. De werkzaamheden bestonden onder andere uit het aanleggen van de groenvoorzieningen, speelvoorzieningen en een ecologische oever. Daarnaast is de groeninrichting van de gemeenschappelijke tuinen van de nieuwbouw in opdracht van de Rebo Group aangelegd.

Wat maakt het project uniek?

Het project is uitgevoerd in 3 fasen. De eerste fase bestond uit het aanleggen van groenvoorzieningen en een natuurspeeltuin in het park. Bomen die na onderzoek niet meer toekomstbestendig bleken zijn gekapt en hergebruikt voor de inrichting van de natuurspeeltuin. Tijdens de tweede fase zijn de groenvoorzieningen rondom de nieuwbouw aangelegd en onderhouden. Het plan voor de aanplant is door Dolmans Wieringen Prins zelf ontwikkeld. De laatste fase bestond uit de aanleg van een ecologische oever met een ijsvogelwand. Er zijn nieuwe knotwilgen geplant en de groenstroken zijn ingezaaid met een bijenmengsel ter bevordering van de biodiversiteit. Voor de vogels en vleermuizen zijn nestkasten geplaatst en voor de insecten twee grote hotels.

“Nieuwe groeninrichting met oog voor duurzaamheid en biodiversiteit.”

Voor de vogels en vleermuizen zijn nestkasten geplaatst en voor de insecten twee grote hotels.
Er zijn nieuwe knotwilgen geplant en de groenstroken zijn ingezaaid met een bijenmengsel ter bevordering van de biodiversiteit.
Het plan voor de aanplant is door Dolmans Wieringen Prins zelf ontwikkeld. De laatste fase bestond uit de aanleg van een ecologische oever met een ijsvogelwand.
Bomen die na onderzoek niet meer toekomstbestendig bleken zijn gekapt en hergebruikt voor de inrichting van de natuurspeeltuin.

Meer projecten bekijken?

Bij Dolmans Landscaping Group zijn we trots op onze gerealiseerde projecten. Door alle specialisten te verbinden spelen we een belangrijke rol voor de buitenruimte. Samen bieden we een meerwaarde voor onze omgeving en het algemene leefklimaat. Wil je meer projecten bekijken? Klik dan hier.

We denken graag mee

Kunnen wij jou helpen met een duurzame en groene oplossing? Heb je een vraag of wil je in contact komen met een van onze bedrijfsonderdelen, vestigingen of met het hoofdkantoor? Druk op de onderstaande knop om naar de contactpagina te gaan.

Deze website gebruikt uitsluitend anonieme cookies voor analyse van bezoekersaantallen & gedrag op de website.
Meer Info
accepteren