Het vergroenen van de speelpleinen en het ‘teerveld’ aan het Oldenzaalpad bij MFA Grote Beemd.

Renovatie Oldenzaalpad Grote Beemd Tilburg

projectnaam

Oldenzaalpad Grote Beemd Tilburg

opdrachtgever

Gemeente Tilburg

Categorie

Wat is de vraag van de opdrachtgever?

Samen met de scholen Bloemaert en Driecant en het ontwerpbureau RijkenVermaat is een aantal jaar geleden een ontwerp gemaakt voor het vergroenen van de speelpleinen en het ‘teerveld’ aan het Oldenzaalpad bij MFA Grote Beemd.

Wat was onze toegevoegde waarde?

De gemeente Tilburg heeft het plan voor de laatste fase verder uitgewerkt: het aanpakken van het teerveld. Dit veld is een plek met vooral asfalt en ligt op het zuiden, waardoor het in de zomer erg heet kan worden. Er is daarom nadrukkelijk gevraagd om dit speelveld te vergroenen en schaduwplekken te realiseren met daarbij de toepassing natuurlijk spelen en met gebruik van duurzame elementen. Er wordt een infiltratievoorziening aangebracht die het regenwater opvangt en vasthoudt in dit gebied. Voor de groenere uitstraling worden er nieuwe bomen en sierplantsoen geplant.

“Natuurlijk spelen met gebruik van duurzame elementen.”

Dit veld is een plek met vooral asfalt en ligt op het zuiden, waardoor het in de zomer erg heet kan worden.
Het vergroenen van de speelpleinen en het ‘teerveld’ aan het Oldenzaalpad bij MFA Grote Beemd.
Er wordt een infiltratievoorziening aangebracht die het regenwater opvangt en vasthoudt in dit gebied.
Samen met de scholen Bloemaert en Driecant en het ontwerpbureau RijkenVermaat is een aantal jaar geleden een ontwerp gemaakt.

Meer projecten bekijken?

Bij Dolmans Landscaping Group zijn we trots op onze gerealiseerde projecten. Door alle specialisten te verbinden spelen we een belangrijke rol voor de buitenruimte. Samen bieden we een meerwaarde voor onze omgeving en het algemene leefklimaat. Wil je meer projecten bekijken? Klik dan hier.

We denken graag mee

Kunnen wij jou helpen met een duurzame en groene oplossing? Heb je een vraag of wil je in contact komen met een van onze bedrijfsonderdelen, vestigingen of met het hoofdkantoor? Druk op de onderstaande knop om naar de contactpagina te gaan.

Deze website gebruikt uitsluitend anonieme cookies voor analyse van bezoekersaantallen & gedrag op de website.
Meer Info
accepteren