Midden in de Amsterdamse wijk de Pijp ligt het 4,5ha grootte Sarphatipark. Je zou het niet zeggen maar dit kleine doch fraaie park is het meest drukke park van Europa

Renovatie Sarphatipark Amsterdam

projectnaam

Sarphatipark Amsterdam

opdrachtgever

Categorie

Wat is de vraag van de opdrachtgever?

Midden in de Amsterdamse wijk de Pijp ligt het 4,5ha grootte Sarphatipark. Je zou het niet zeggen maar dit kleine doch fraaie park is het meest drukke park van Europa! Jaarlijks genieten maar liefst 170 personen per m2 van de groene omgeving met historische bomen, grasveld en vijver.

De Gemeente Amsterdam heeft Dolmans Wieringen Prins gevraagd om de renovatie van dit mooie stukje Amsterdam voor haar rekening te nemen. De focus van de werkzaamheden heeft gelegen op een nieuwe grasmat met drainage, herstructurering van de paden, bestrating en nieuwe aanplant.

Wat was onze toegevoegde waarde?

Onze grootste uitdaging lag op het vlak van de logistiek én zowel de natuurlijke als fysieke omgevingsfactoren. Met natuurlijke omgevingsfactoren bedoelen we de hoge ligging van de wortels, hetgeen echt vakwerk heeft gevraagd bij de aanleg van de grasmat. Wat betreft de fysieke omgevingsfactoren doelen we op het minimaliseren van de overlast voor de buurt.

In aanloop naar de werkzaamheden zijn buurt-inloopavonden georganiseerd en hebben we samengewerkt met de verschillende stichtingen en vrijwilligers die in het park actief zijn. Op deze manier werd dit project vanaf het begin echt samen gedragen.

“Samen beter voor buiten in een mooi stukje Amsterdam.”

Met natuurlijke omgevingsfactoren bedoelen we de hoge ligging van de wortels, hetgeen echt vakwerk heeft gevraagd bij de aanleg van de grasmat.
Midden in de Amsterdamse wijk de Pijp ligt het 4,5ha grootte Sarphatipark.
De focus van de werkzaamheden voor het Sarphatipark heeft gelegen op een nieuwe grasmat met drainage, herstructurering van de paden, bestrating en nieuwe aanplant.
Jaarlijks genieten maar liefst 170 personen per m2 van de groene omgeving met historische bomen, grasveld en vijver.
De Gemeente Amsterdam heeft Dolmans Wieringen Prins gevraagd om de renovatie van dit mooie stukje Amsterdam voor haar rekening te nemen.
Op deze manier werd dit project vanaf het begin echt samen gedragen.
Onze grootste uitdaging lag op het vlak van de logistiek én zowel de natuurlijke als fysieke omgevingsfactoren.
Wat betreft de fysieke omgevingsfactoren doelen we op het minimaliseren van de overlast voor de buurt.

Meer projecten bekijken?

Bij Dolmans Landscaping Group zijn we trots op onze gerealiseerde projecten. Door alle specialisten te verbinden spelen we een belangrijke rol voor de buitenruimte. Samen bieden we een meerwaarde voor onze omgeving en het algemene leefklimaat. Wil je meer projecten bekijken? Klik dan hier.

We denken graag mee

Kunnen wij jou helpen met een duurzame en groene oplossing? Heb je een vraag of wil je in contact komen met een van onze bedrijfsonderdelen, vestigingen of met het hoofdkantoor? Druk op de onderstaande knop om naar de contactpagina te gaan.

Deze website gebruikt uitsluitend anonieme cookies voor analyse van bezoekersaantallen & gedrag op de website.
Meer Info
accepteren