Je ziet in de praktijk dat bij het wegzetten van opdrachten geld en tijd leidende principes zijn.
COA kiest voor Dolmans Landscaping Group
22 mrt 2021
DLG
LIMBURG

Statushouders actief betrokken bij groen- en terreinonderhoud 63 opvanglocaties.

Dolmans Landscaping Group verwelkomt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers als nieuwe klant. Na het winnen van een Europese aanbesteding gaat Dolmans Landscaping Group het groen- en terreinonderhoud verzorgen van alle 63 opvanglocaties van het COA in Nederland. Bijzonder is de actieve inzet van statushouders die op de COA-locaties verblijven.

Het totale groen- en terreinonderhoud van 63 locaties

De komende 4 jaar is Dolmans Landscaping Group verantwoordelijk voor het totale terreinonderhoud van alle COA-locaties. Van bomen, beplanting en gazons tot verhardingen, watergangen en gladheidsbestrijding. Een totaalproject dat Dolmans Landscaping Group dankzij haar landelijke dekking met 14 vestigingen uitstekend kan uitvoeren.

De komende 4 jaar is Dolmans Landscaping Group verantwoordelijk voor het totale terreinonderhoud van alle COA-locaties.

Maximale score op social return

De Europese aanbesteding is overtuigend gewonnen door Dolmans Landscaping Group.

Op het gunningscriterium ‘social return’ wist Dolmans Landscaping Group een 10 te scoren. Het COA is onder de indruk over de wijze waarop statushouders actief bij het onderhoud worden betrokken. Zij gaan samen met de professionals van Dolmans Landscaping Group het onderhoud van de buitenruimten verzorgen.

Groenonderneming met een groot hart

Dolmans Landscaping Group heeft veel ervaring met sociaal ondernemerschap. Naast hoogwaardige hoveniersdiensten zijn gelijke kansen en persoonlijke ontwikkeling belangrijke pijlers van het bedrijf. Maar liefst 41% van het totale personeelsbestand bestaat uit mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Dolmans Landscaping Group is zelfs het enige landelijk opererende bedrijf in Nederland met een POS30+ certificaat op ál haar vestigingen. Voor het COA gaat Dolmans Landscaping Group actief bijdragen aan de participatie en ontwikkeling van mensen die vanwege hun status (nog) niet in aanmerking komen voor een reguliere baan.

Focus op circulariteit en bodemdiversiteit

Bij het groenonderhoud van de COA-opvanglocaties gaat veel aandacht uit naar circulariteit en verhoging van de biodiversiteit. Zo zal afkomend snoeihout en groenafval worden hergebruikt voor inrichtingselementen om de biodiversiteit te verhogen. Ook hierbij worden statushouders zoveel mogelijk actief betrokken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van bijenhotels van snoeiafval. Via omvormingsbeheer wordt op elke locatie gezocht naar kansen om de ecologie verder te stimuleren.

Digitaal beheersysteem

‘Dolmans Project Insights’ is nog een belangrijke reden waarom het COA heeft gekozen voor Dolmans. Het in eigen huis ontwikkelde digitale beheersysteem maakt gebruik van een geografisch informatiesysteem om taken, werkzaamheden en kansen in groenonderhoud in kaart te brengen en 24/7 inzichtelijk te maken. Zo komt de inzet van de laatste technologie én kwetsbare mensen samen in de aanpak van Dolmans Landscaping Group.

Digitale ondertekening

Vanwege de Coronamaatregelen hebben Pauline van Schie – van der Schee (directeur Opvang & Begeleiding COA) en Erwin Janssen (CEO Dolmans Landscaping Group) de samenwerkingsovereenkomst digitaal getekend. De werkzaamheden zijn inmiddels van start gegaan.

In opdracht van het waterschap Drents Overijsselse Delta heeft Dolmans Landscaping Services Noord de invasieve, exotische waternavel verwijderd.

Vier grootste groenbedrijven zweren chemische onkruidbestrijding af

Eind vorige week is het verbod op pesticiden (o.a. glyfosaat) opgeheven door de rechtbank, en mogen overheden en bedrijven dit weer gebruiken. Deze uitspraak is nog niet bindend omdat de cassatietermijn en eventuele uitspraak van de Hoge Raad moeten worden afgewacht. idverde NL, Donker Groep, Dolmans Landscaping Group en Krinkels wachten dit niet af en blijven chemievrije onkruidbestrijding toepassen omdat dit beter is voor milieu, mens en dier. Zij roepen andere groenbedrijven op om hetzelfde te doen.

Voor bedrijven die volledig inzetten op sociaal ondernemen, zoals Dolmans Landscaping Group, is dit best een lastige situatie als het gaat om het meedingen naar een opdracht.

Dolmans Landscaping Group blijft wielerploeg trouw

Na elf uiterst succesvolle jaren is er een einde gekomen aan het Boels-Dolmans Cycling Team. Waar het Dolmans Cycling Team in 2010 begon als een bescheiden talentenploeg in het vrouwenpeloton is het de laatste jaren uitgegroeid tot het nummer één team in de wielerwereld.

We denken graag mee

Kunnen wij jou helpen met een duurzame en groene oplossing? Heb je een vraag of wil je in contact komen met een van onze bedrijfsonderdelen, vestigingen of met het hoofdkantoor? Druk op de onderstaande knop om naar de contactpagina te gaan.