Portfolio - Hero - 2 - Dolmans Landscaping Group
DLS België start eigen maatwerkafdeling voor mensen met afstand tot arbeidsmarkt
18 jul 2019
DLG
ANTWERPEN

Dolmans Landscaping Services België, onderdeel van Dolmans Landscaping Group, start haar eigen maatwerkafdeling. Afgelopen maand diende het allround groenvoorzieningsbedrijf een aanvraag in bij het Departement Werk en Sociale Economie van de Vlaamse overheid en kreeg het label toegekend. Met haar eigen maatwerkafdeling wil Dolmans Landscaping Services mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kans geven op een job.

Specifieke begeleiding met volop doorgroeimogelijkheden

Guido Renders, regiomanager Dolmans Landscaping Services Beringen, licht toe: “Bij Dolmans kunnen we juist die specifieke begeleiding bieden die deze mensen nodig hebben. Daarnaast liggen er binnen ons bedrijf tal van doorgroeimogelijkheden, waardoor we de mensen écht kunnen helpen naar een baan in de reguliere maatschappij. Vaak zie ik dat mensen met een beperking jaren op dezelfde plek blijven werken, in hetzelfde maatwerkbedrijf dan vroeger. Ook bij Dolmans Landscaping kunnen ze blijven werken, maar kunnen ze wel doorgroeien naar een plek in onze reguliere organisatie.” 

Elk project krijgt zijn eigen DPI-omgeving. Onze voormannen voeren alle velddata in het nieuwe systeem.

Duurzaamheid en sociaal ondernemen in Dolmans DNA

Dolmans Landscaping Services is onderdeel van Dolmans Landscaping Group en heeft vestigingen in Nederland en België. Duurzaamheid en sociaal ondernemen zijn belangrijke pijlers binnen de organisatie. Zo bestaat het personeelsbestand van de Dolmans Group voor een derde uit medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Algemeen directeur Erwin Janssen: “Sociaal ondernemen is verankerd in onze gehele organisatie. Er zijn diverse mooie voorbeelden te noemen van mensen die uitbloeien tot bewonderingswaardige vakkrachten. We vinden het belangrijk dat deze zogenaamde doelgroepwerknemers de kans krijgen zich te ontwikkelen. Ik ben trots dat we nu ook in België werkplekken kunnen aanbieden.” 

Onze activiteiten varieren van boomonderzoek en boomadvies tot de realisatie van boomprojecten en de uitvoering van boomonderhoud.

Pius Floris Boomverzorging breidt dienstpakket uit

Pius Floris Boomverzorging Vught en Amsterdam hebben de afdeling Onderzoek & Advies uitgebreid. Sinds afgelopen maand hebben de vestigingen de nieuwe functie ‘Adviseur Natuur & Ecologie’ in huis. Een functie die in de toekomst steeds belangrijker gaat worden.

Elk project krijgt zijn eigen DPI-omgeving. Onze voormannen voeren alle velddata in het nieuwe systeem.

Ontzorging op integrale onderhoudscontracten

Op een innovatieve manier én met een omgevingsgerichte aanpak willen we de klant ontzorgen op integrale onderhoudscontracten. Daarom hebben we vorig jaar Dolmans Project Insights (DPI) laten ontwikkelen door drie studenten van de HAS Hogeschool. Dolmans Project Insights is een online beheertool waarin werkprocessen en belangrijke informatie voor medewerkers, projectleider en opdrachtgever 24/7 beschikbaar zijn. 

Ik ben enthousiast over sociaal ondernemen, vanwege meerdere redenen.

Het nieuwe leefklimaat in de stad

Is leefklimaat het nieuwe ‘duurzaamheid’ in de openbare ruimte? Duurzaamheid is lange tijd een containerbegrip geweest, maar heeft zich de laatste jaren op het gebied van onze leefomgeving meer toegespitst op leefklimaat. Steeds vaker wordt er gesproken over het belang van een goed leefklimaat in de openbare ruimte. Maar betekent dit niet dat leefklimaat het volgende containerbegrip wordt? Of is de noodzaak dermate hoog dat we er niet meer aan ontkomen en dat leefklimaat een vereiste waarde binnen de openbare ruimte wordt? Ik denk het wel!

We denken graag mee

Kunnen wij jou helpen met een duurzame en groene oplossing? Heb je een vraag of wil je in contact komen met een van onze bedrijfsonderdelen, vestigingen of met het hoofdkantoor? Druk op de onderstaande knop om naar de contactpagina te gaan.