Onze activiteiten varieren van boomonderzoek en boomadvies tot de realisatie van boomprojecten en de uitvoering van boomonderhoud.
Pius Floris Boomverzorging breidt dienstpakket uit
18 jul 2019
Marco Gerrits
BRABANT / AMSTERDAM

Pius Floris Boomverzorging Vught en Amsterdam hebben de afdeling Onderzoek & Advies uitgebreid. Sinds afgelopen maand hebben de vestigingen de nieuwe functie ‘Adviseur Natuur & Ecologie’ in huis. Een functie die in de toekomst steeds belangrijker gaat worden.

Met name door een groeiende klantvraag heeft Pius Floris Boomverzorging doen besluiten deze nieuwe functie in het leven te roepen. Leefklimaat wordt een steeds belangrijker thema in de groenbranche. Door deze specifieke expertise nu in huis te hebben, kunnen we klanten op dit thema nog sterker adviseren.

Pius Floris Boomverzorging Vught en Amsterdam hebben de afdeling Onderzoek & Advies uitgebreid.

De afdeling Onderzoek & Advies onderzoekt de natuur, de bomen en het groen in de ruimste zin van het woord. Bovendien geeft zij invulling aan een duurzaam, ecologisch beleid om de natuurwaarden te behouden en te versterken. Dat kan op kleinschalig niveau; bijvoorbeeld door het planten van lindebomen met verschillende bloeiperiodes, maar dat kan ook bij complexere vraagstukken; zoals het schrijven van een plan van aanpak voor het industrieterrein in Tilburg.

Marco Gerrits, adviseur bij Pius Floris Boomverzorging Vught vertelt: “Voorheen brachten externe partijen ecologisch advies uit. Nu kunnen we als bedrijf dat stukje als extra dienst leveren. We merken dat er in het vakgebied steeds meer aandacht is voor duurzaamheid, natuur en ecologie. Het in huis nemen van deze nieuwe functie is een logische en belangrijke stap.”

Het seizoen 2020 zal het laatste jaar worden waarin wij samen met Boels Rental als naamsponsor actief zijn.

Vrouwenwielrennen als hoofdzaak

'The best has yet to come’
Het Boels-Dolmans cyclingteam gaat zaterdag in Yorkshire voor een unieke vijfde wereldtitel op rij. Na Lizzie Deignan-Armitstead (Richmond 2015), Amalie Dideriksen (Qatar 2016), Chantal Blaak (Bergen 2017) en Anna van der Breggen (Innsbrück 2018) hoopt het team in Yorkshire het kwintet vol te maken.

Elk project krijgt zijn eigen DPI-omgeving. Onze voormannen voeren alle velddata in het nieuwe systeem.

Ontzorging op integrale onderhoudscontracten

Op een innovatieve manier én met een omgevingsgerichte aanpak willen we de klant ontzorgen op integrale onderhoudscontracten. Daarom hebben we vorig jaar Dolmans Project Insights (DPI) laten ontwikkelen door drie studenten van de HAS Hogeschool. Dolmans Project Insights is een online beheertool waarin werkprocessen en belangrijke informatie voor medewerkers, projectleider en opdrachtgever 24/7 beschikbaar zijn. 

We denken graag mee

Kunnen wij jou helpen met een duurzame en groene oplossing? Heb je een vraag of wil je in contact komen met een van onze bedrijfsonderdelen, vestigingen of met het hoofdkantoor? Druk op de onderstaande knop om naar de contactpagina te gaan.