Zo’n medewerker heeft misschien wel een lager loon, maar zijn productie ligt ook lager. Daarnaast is er een goede begeleiding nodig.
Dolmans Landscaping Group neemt Jan den Boer Groenprojecten over
1 mei 2021
DLG
Zuid-Holland

Dolmans Landscaping Group uit Bunde neemt Den Boer Groenprojecten uit Krimpen aan den IJssel over. Met deze overname in Zuid-Holland heeft Dolmans Landscaping Group in het 60-jarige jubileumjaar landelijke dekking bereikt. “Een nieuwe mijlpaal en extra kroon op dit voor ons zo bijzondere jaar.”

Landelijke dekking in het jubileumjaar

Anderhalf jaar geleden begonnen de gesprekken met Jan den Boer. Den Boer Groenprojecten is sinds 1996 actief in Boomverzorging, Groenvoorziening en Speelvoorzieningen en realiseert inmiddels een omzet van 8 miljoen euro. Het bedrijf is onder andere actief in aanleg- en onderhoudsprojecten voor gemeenten en semi-overheden in de provincie Zuid-Holland.

Landelijke dekking

Dolmans Landscaping Group heeft met de overname van Den Boer Groenprojecten een landelijke dekking bereikt. Algemeen directeur Erwin Janssen licht toe: “Deze overname past helemaal binnen onze strategie. Wij wilden een stevige positie in Zuid-Holland krijgen. De provincie waar we als Dolmans Landscaping Group nog niet vertegenwoordigd waren. Daarbij waren we op zoek naar een bedrijf met een uitstekende naam en reputatie, een goede portfolio en bovenal een bedrijf met een cultuur die past binnen het DNA van ons bedrijf. En juist deze facetten hebben we bij Den Boer Groenprojecten absoluut gevonden.”

Ook Jan den Boer haalt de waarde van een familiebedrijf aan. “Ik heb vanaf het begin af aan een warm gevoel bij Dolmans Landscaping Group gehad. Er hebben zich ook andere partijen aangediend de afgelopen twee jaar. Het familiare gevoel, wat ik ook in mijn eigen bedrijf ervaar waarin ook mijn zoon en dochter actief zijn, samen met mijn medewerkers, vind ik prettig en heeft uiteindelijk de doorslag gegeven.”

Kansen in stedelijk gebied

Dolmans Landscaping Group heeft sinds de overname van Wieringen Prins Amsterdam in 2012 veel ervaring opgedaan in stedelijke gebieden. “Wij zien veel kansen met betrekking tot het ‘vergroenen’ van de binnensteden. Er gebeurt heel veel in de regio Den Haag – Rotterdam op het gebied van de leefbaarheid in steden. Wij zien juist daarin veel groeipotentie en kansen om het verschil te maken”, aldus Erwin Janssen. Den Boer Groenprojecten heeft ook veel expertise op het vlak van boomverzorging. Met betrekking tot deze discipline zal de aansluiting met Pius Floris gezocht worden. Jan den Boer vult aan, “Door het bundelen van onze twee bedrijven zien we op tal van vlakken in onze regio synergie ontstaan: in de steden, in kleine en grote projecten en in de boomverzorging, om er maar een paar te noemen.”

Den Boer Groenprojecten

Ook Den Boer Groenprojecten viert dit jaar een jubileum; het zilveren. De overname bekijkt Jan den Boer met veel positiviteit: ‘’Ik ben ontzettend blij dat we met ons allen, mijn medewerkers en familie, opgaan in een ander familiebedrijf. Dat voelt goed.’’ Natuurlijk komt er, als het dan zo ver is, een stukje emotie los. ‘’Het bedrijf dat ik 25 jaar geleden van de grond af heb opgebouwd en zien groeien naar hetgeen het nu is geworden, is je ziel en zaligheid. Als je dan je handtekening zet besef je dat pas.”

De komende drie jaar blijft de naam Den Boer Groenprojecten bestaan. De 70 medewerkers, die het bedrijf in dienst heeft, worden mee overgenomen. Ook Jan den Boer zelf blijft de komende drie jaar aan het roer van de vestiging in Krimpen aan den Ijssel. “Wij vinden continuïteit richting personeel en klanten erg belangrijk. Het is daarnaast fijn te kunnen bouwen op een hardwerkende en succesvolle ondernemer met zoveel kennis en expertise als Jan”, vertelt Erwin Janssen.

Over Dolmans Landscaping Group

Dolmans Landscaping Group is een full service partner met aandacht voor groen & elkaar. Gedreven om samen elke dag beter te worden voor de wereld om ons heen. Samen wordt er gebouwd aan een groene toekomst en een echte “Great Place To Work”!

Het familiebedrijf is al 60 jaar actief in ontwerp, aanleg, beheer en onderhoud van de buitenruimte en bijbehorende civieltechnische projecten. Met momenteel circa 1000 medewerkers, een omzet van 75 miljoen euro en 14 vestigingen in Nederland en België behoort Dolmans Landscaping Group tot de grotere groenvoorzieningsbedrijven van Nederland en België.

Ondanks het feit dat Dolmans landelijk in Nederland en ook in België actief is, wordt lokaal ondernemerschap gestimuleerd. Want met eigen verantwoordelijkheid, vakmanschap en passie wordt samen de beste kwaliteit gerealiseerd. Niet alleen voor de klant, maar ook voor de omgeving en maatschappij. Samen beter voor buiten!

 De komende 4 jaar is Dolmans Landscaping Group verantwoordelijk voor het totale terreinonderhoud van alle COA-locaties.

In opdracht van het waterschap Drents Overijsselse Delta heeft Dolmans Landscaping Services Noord de invasieve, exotische waternavel verwijderd.

Vier grootste groenbedrijven zweren chemische onkruidbestrijding af

Eind vorige week is het verbod op pesticiden (o.a. glyfosaat) opgeheven door de rechtbank, en mogen overheden en bedrijven dit weer gebruiken. Deze uitspraak is nog niet bindend omdat de cassatietermijn en eventuele uitspraak van de Hoge Raad moeten worden afgewacht. idverde NL, Donker Groep, Dolmans Landscaping Group en Krinkels wachten dit niet af en blijven chemievrije onkruidbestrijding toepassen omdat dit beter is voor milieu, mens en dier. Zij roepen andere groenbedrijven op om hetzelfde te doen.

We denken graag mee

Kunnen wij jou helpen met een duurzame en groene oplossing? Heb je een vraag of wil je in contact komen met een van onze bedrijfsonderdelen, vestigingen of met het hoofdkantoor? Druk op de onderstaande knop om naar de contactpagina te gaan.