Gezonde bomen leveren vele ecosysteemdiensten op en bevorderen de ecologische waarden.
Pius Floris Boomverzorging maakt met i-Tree de baten van bomen inzichtelijk
15 FEB 2019
CLAIRE JANSSEN
LIMBURG
Claire-Janssen-Pasfoto

Met behulp van het programma i-Tree maakt Pius Floris Boomverzorging de baten van bomen inzichtelijk. Het is algemeen bekend dat bomen verschillende ecosysteemdiensten leveren. I-Tree maakt het mogelijk om een aantal van deze diensten te kwantificeren en er een concrete financiële waarde aan te verbinden.

Verschillende instrumenten

Voor het berekenen van de baten van bomen heeft i-Tree verschillende instrumenten ontwikkeld, waaronder i-Tree Eco en i-Tree Canopy. Bomen vertegenwoordigen een grote waarde en zijn in onze steeds vollere steden onmisbare elementen. Ze verminderen in hete zomers de hittestress, vangen luchtverontreinigende stoffen af, ontlasten het riool tijdens zware regenval door water in hun kronen vast te houden en slaan CO₂ op.

Lang leven de bomen is een belofte aan de klant en de generaties na ons. Gezonde bomen leven langer en kosten minder.

Het Boels-Dolmans Cycling Team, het beste dameswielerteam ter wereld, trekt zich de impact en gevolgen van deze ziekte bijzonder aan en wil haar steentje bijdragen om zoveel mogelijk geld op te halen

Boels Dolmans Cycling Team steunt Pink Ribbon

Het Boels-Dolmans Cycling Team zet zich tijdens de Amstel Gold Race op zondag 21 april in om zoveel mogelijk geld op te halen voor borstkankeronderzoek. 1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Het Boels-Dolmans Cycling Team, het beste dameswielerteam ter wereld, trekt zich de impact en gevolgen van deze ziekte bijzonder aan en wil haar steentje bijdragen om zoveel mogelijk geld op te halen voor borstkankeronderzoek.

De strategie van de landelijk opererende groenvoorziener Dolmans Landscaping Group is volledig gericht op regionale verankering en het totaalaanbod van diensten in de buitenruimten.

Flora Interieurbeplanting en Dolmans Landscaping Group richten Intergroen op

De strategie van de landelijk opererende groenvoorziener Dolmans Landscaping Group is volledig gericht op regionale verankering en het totaalaanbod van diensten in de buitenruimten. Met haar afdeling Pius Floris Boomverzorging zijn zij gespecialiseerd op het gebied van boomverzorging en met de eigen ontwerpers en adviseurs van Dolmans L+P gaan ze voor advies en ontwerp, van aanleg tot en met integraal onderhoud. De sociale vestigingen van Dolmans Monsdal slaan een brug naar arbeidsparticipatie.

Je ziet in de praktijk dat bij het wegzetten van opdrachten geld en tijd leidende principes zijn.

Bomen en riool: van vijanden
naar goede vrienden

Bomen en het rioolstelsel, het is van oudsher een gespannen relatie. De wortels van bomen groeien soms door de rioleringsbuizen waardoor breuken en overlast ontstaan. De laatste jaren is een kanteling zichtbaar en wat blijkt? Bomen en onze riolering kunnen elkaar juist ook helpen. De reden: steeds meer groendeskundigen zoeken samenwerking met de ‘grijze’ wereld.

We denken graag mee

Kunnen wij jou helpen met een duurzame en groene oplossing? Heb je een vraag of wil je in contact komen met een van onze bedrijfsonderdelen, vestigingen of met het hoofdkantoor? Druk op de onderstaande knop om naar de contactpagina te gaan.