Dolnieuws Pius Floris Onderzoek en Advies 4
Stevige groeiambitie wordt bevestigd met oprichting aparte entiteit Pius Floris Onderzoek & Advies
30-05-2024
DLG
 

Pius Floris Boomverzorging behoort al meer dan 40 jaar tot één van de meest toonaangevende en duurzame boomverzorgingsbedrijven binnen Europa. Sinds 1994 maakt Dolmans Landscaping Group onderdeel uit van Pius Floris middels een franchiseformule. Dolmans is één van de drie franchisepartners en is zowel in Nederland als in België actief. Na het opdoen van jarenlange ervaring binnen de boomverzorging, is het aantal aanvragen op het gebied van boomtechnisch advies en ecologisch advies explosief gestegen. Deze ontwikkeling heeft recentelijk geleid tot de oprichting van een aparte, gespecialiseerde entiteit Pius Floris Onderzoek en Advies, waarvan wij je graag op de hoogte brengen.

Dolnieuws Pius Floris Onderzoek en Advies 5

Gespecialiseerd bedrijf 

Per 1 januari 2024 jl. is ons gespecialiseerde bedrijfsonderdeel Pius Floris Onderzoek en Advies officieel actief. Deze uitbreiding van de dienstverlening is niet alleen een antwoord op onze eigen ambities, maar is bovenal een reactie op de toenemende klantvraag naar onderzoek en advies op het gebied van ecologie en boomtechniek. Een logisch gevolg door de vele ontwikkelingen op het gebied van o.a. duurzaamheid en klimaatadaptatie. Met de oprichting van dit nieuwe bedrijfsonderdeel worden daarnaast ook kennisontwikkeling en innovatie bevorderd door de nauwe samenwerking tussen 30 diverse specialisten, zoals boomtechnisch adviseurs en ecologen. 

Dolnieuws Pius Floris Onderzoek en Advies 2

Twee hoofddisciplines

Ons nieuwe bedrijfsonderdeel bevat twee hoofddisciplines, zowel boomtechnisch onderzoek en advies als ecologisch onderzoek & advies. De eerste tak van sport richt zich op bomen en de impact die zij hebben op de kwaliteit van een gezonde duurzame leefomgeving. Denk hierbij aan boombeleid i.c.m. een beheerplan, aan het uitvoeren van visuele inspecties (VTA/BVC), nadere technische onderzoeken (NTO) en/of het uitvoeren van een boomeffectanalyse (BEA). Op ecologisch vlak gaan ecologen aan de slag met vraagstukken omtrent ecologie, natuur, flora en fauna. Hierbij wordt een advies gegeven over het vergroten van de biodiversiteitswaarde en de risico’s ten aanzien van de wet natuurbescherming. Kortom, de entiteit behandelt een breed scala aan boomtechnische en ecologische vraagstukken. Opdrachtgevers kunnen voor onderzoek en advies omtrent deze thema's terecht bij ons, maar ook voor een integrale aanpak waarbij het onderzoek wordt omgezet in een advies met vervolgens ook de complete uitvoering vanuit de Pius Floris Boomverzorging tak. Dankzij onze decennialange ervaring als uitvoerende partij kun je rekenen op praktische, realistische en effectieve adviezen.

Dolnieuws Pius Floris Onderzoek en Advies 3

Gerenommeerde projecten

De ecologen en boomtechnisch adviseurs zijn al jarenlang werkzaam binnen Dolmans en Pius Floris vanuit de vestigingen Amsterdam, Haaren, Bunde en België. Alle opgedane kennis en kunde wordt nu gebundeld in deze aparte entiteit en landelijk over alle Dolmans vestigingen uitgerold. Henk Werner, de Kwartiermaker, hanteert al ruim 30 jaar dezelfde werkwijze: ‘We werken hier vanuit het GBV principe, met Gezond Bomen Verstand. De wetenschap binnen ons vak is van groot belang, maar uiteindelijk gaat het om de toepasbaarheid in de praktijk'. De expertise van Pius Floris Onderzoek en Advies wordt ingezet bij diverse klantgroepen, van gemeenten tot woningcorporaties en van projectontwikkelaars tot particulieren. Gerenommeerde projecten als Hyde Park, SLA Ecologisch Beheer Gemeente Amsterdam, Stad Beringen, Stad Hasselt, WonenBreburg en Zuidasdok onderstrepen de kracht van deze nieuwe entiteit.

Dolnieuws Pius Floris Onderzoek en Advies 1

DLG   Nieuwsbericht   Kerstwens   Banner

Blijven ontwikkelen is onze tweede natuur

In 2023 hebben we laten zien dat we bij Dolmans Landscaping Group alles in huis hebben om op eigen kracht verder te groeien. Daarmee bedoel ik zeker niet alleen de 10% autonome omzetgroei die we hebben behaald, maar ook de verdere verbreding van onze activiteiten en de persoonlijke ontwikkeling van onze mensen. 

DLG   Nieuwsbericht   Pepijn Reijnders nieuwe CEO en Erwin Janssen in RvC

Pepijn Reijnders nieuwe CEO en Erwin Janssen in RvC van Dolmans Landscaping Group

Beste klanten en relaties,
In de afgelopen decennia zijn jullie als klant en/of relatie van groot belang geweest voor Dolmans Landscaping Group! We hebben met en voor jullie waardevolle projecten gerealiseerd, en als CEO ben ik enorm dankbaar voor deze mooie samenwerking. Zonder jullie was ons bedrijf niet één van de grotere en gerespecteerde groenbedrijven op de Nederlandse en Belgische markt geworden.

We denken graag mee

Heb je een vraag of wil je in contact komen met een van onze bedrijfsonderdelen, vestigingen of met het hoofdkantoor? Druk op de onderstaande knop om naar de contactpagina te gaan.