We denken mee, zowel in hoofd als hand, met onze klanten. Wij ondersteunen om klimaatgerichte, natuurinclusieve en sociaalmaatschappelijke ambities.
Dolmans Landscaping Group en NL Greenlabel gaan samenwerking aan
27 mei 2020
DLG
LIMBURG

Dolmans Landscaping Group en NL Greenlabel slaan de handen ineen voor een duurzaam leefklimaat en een optimale inrichting van de openbare ruimte. Dit partnerschap zorgt ervoor dat onze specialisten op het gebied van vergroening en duurzaamheid de NL Terreinlabel-methodiek mogen toepassen.

De doelstelling van de samenwerking

De doelstelling van de samenwerking is om duurzaamheid integraal mee te nemen in ontwerp- en adviestrajecten waardoor onze adviseurs en ecologen zich nog meer specialiseren in duurzaamheid in de groenvoorziening. Zij worden dan ook opgeleid tot NL Terreinlabel Experts. NL Terreinlabel stelt terreineigenaren en terreinbeheerders, zoals gemeenten, woningcorporaties en bedrijven, in staat om ambities voor een toekomstbestendige leefomgeving om te zetten naar concreet meetbare doelen. Wij zijn daarbij de schakel om de doelen in de praktijk te realiseren waardoor de ambities daadwerkelijk behaald kunnen worden.

 Dolmans Landscaping Group en NL Greenlabel slaan de handen ineen voor een duurzaam leefklimaat en een optimale inrichting van de openbare ruimte.

Duurzaamheid als vertrekpunt

“We zijn van nature doeners”, aldus Mart Hoppenbrouwers. We richten ons al jaren op ecologisch beheer, klimaatadaptatie, biodiversiteit en circulariteit. De samenwerking met NL Greenlabel versterkt de toegevoegde waarde van Dolmans in het leefklimaat en omgeving van de mens.

Hoppenbrouwers: “Het enthousiasme is al overgeslagen naar onze projectleiders, adviseurs en ontwerpers. Momenteel zijn wij met diverse opdrachtgevers in gesprek om hun duurzaamheidsambities meetbaar te maken en te vertalen naar nieuwe doelstellingen. Binnen ons ontwerp en –adviesbureau is het duurzaam ontwerpen al gemeengoed, maar de integrale methodiek van NL Greenlabel is zeker een belangrijke aanvulling op het gehele adviesproces.”

NL Greenlabel is verheugd met de samenwerking. Lodewijk Hoekstra, mede-oprichter van NL Greenlabel: “Het zegt veel dat zulke gerenommeerde groenvoorzieners kiezen voor het partnerschap. Met Dolmans hebben we er een gedreven en vooral gespecialiseerde partij bij waardoor het netwerk blijft groeien. We kijken uit om de handen uit de mouwen te steken en Nederland samen groener en duurzamer te maken.”

We vertalen de behoeftes op een integrale manier en zo dragen onze specialismen bij aan een gezond leefklimaat en een groene, prettige leefomgeving.

Elektrocutie van invasieve exoten zeer effectief

In België hebben we met elektrocutie van de Japanse Duizendknoop een primeur en konden we rekenen op veel aandacht van politiek en media. En ook in Arnhem wordt deze methode volop gebruikt. Alfred Treffers van Dolmans Landscaping Services vertelt je meer over de resultaten die tot nu toe met deze nieuwe techniek behaald zijn.

Voor bedrijven die volledig inzetten op sociaal ondernemen, zoals Dolmans Landscaping Group, is dit best een lastige situatie als het gaat om het meedingen naar een opdracht.

Anna van der Breggen coacht onze mannen

Als Olympisch Kampioen en voormalig Wereld Kampioen een dagje aan het werk bij Dolmans. Anna van der Breggen van het Boels Dolmans Cycling Team bezocht onze mannen in het groen om hen een hart onder de riem te steken. Dat levert niet alleen mooie beelden op, maar laat ook zien dat er binnen ons werkveld elke dag topsport geleverd wordt.

We denken graag mee

Kunnen wij jou helpen met een duurzame en groene oplossing? Heb je een vraag of wil je in contact komen met een van onze bedrijfsonderdelen, vestigingen of met het hoofdkantoor? Druk op de onderstaande knop om naar de contactpagina te gaan.