Ik ben enthousiast over sociaal ondernemen, vanwege meerdere redenen.
Eerste elektrische maaimachine binnen de Dolmans Group
12 jun 2020
DLG
LIMBURG

De eerste elektrische Zero-Turn maaimachine binnen de Dolmans Group is bij Dolmans Landscaping Services Noord in Beilen afgeleverd door Alexander Brekeling van Be Green Techniek. 

Maaimachinist Willem Arends heeft, na een lange maai-carrière met diesel aangedreven maaimachines, zijn diesel maaimachine aan de wilgen gehangen en ingeruild voor de nieuwe elektrische variant. Deze elektrische maaimachine is door de vestiging uitvoerig getest en kan meer dan een volle dag op één acculading maaien.

Ik begeef me regelmatig onder de medewerkers en ik word enorm blij van alle waardering die ze uitspreken voor hun werk en ons bedrijf.

 

Normaal gebruikte Willem met zijn maaimachine ca. 25 liter diesel per dag. Met de nieuwe elektrische maaier zal er 20 kilowatt stroom per dag geladen moeten worden. Dit zal een aanzienlijke besparing op de CO2 uitstoot én besparing op de brandstofkosten met zich meebrengen!

 

Bij deze maaimachine is alles elektrisch aangedreven en er zijn geen hydraulische slangen en aandrijfsnaren meer. Dit resulteert in een besparing in storingen en onderhoudskosten.

 

Willem Arends maait veel bij grotere particulieren opdrachtgevers. Ook zij zullen de maaimachine waarderen, want de elektrische variant is een stuk stiller!

Ik begeef me regelmatig onder de medewerkers en ik word enorm blij van alle waardering die ze uitspreken voor hun werk en ons bedrijf.

We vertalen de behoeftes op een integrale manier en zo dragen onze specialismen bij aan een gezond leefklimaat en een groene, prettige leefomgeving.

Elektrocutie van invasieve exoten zeer effectief

In België hebben we met elektrocutie van de Japanse Duizendknoop een primeur en konden we rekenen op veel aandacht van politiek en media. En ook in Arnhem wordt deze methode volop gebruikt. Alfred Treffers van Dolmans Landscaping Services vertelt je meer over de resultaten die tot nu toe met deze nieuwe techniek behaald zijn.

Voor bedrijven die volledig inzetten op sociaal ondernemen, zoals Dolmans Landscaping Group, is dit best een lastige situatie als het gaat om het meedingen naar een opdracht.

Anna van der Breggen coacht onze mannen

Als Olympisch Kampioen en voormalig Wereld Kampioen een dagje aan het werk bij Dolmans. Anna van der Breggen van het Boels Dolmans Cycling Team bezocht onze mannen in het groen om hen een hart onder de riem te steken. Dat levert niet alleen mooie beelden op, maar laat ook zien dat er binnen ons werkveld elke dag topsport geleverd wordt.

We denken graag mee

Kunnen wij jou helpen met een duurzame en groene oplossing? Heb je een vraag of wil je in contact komen met een van onze bedrijfsonderdelen, vestigingen of met het hoofdkantoor? Druk op de onderstaande knop om naar de contactpagina te gaan.