Het seizoen 2020 zal het laatste jaar worden waarin wij samen met Boels Rental als naamsponsor actief zijn.
Vrouwenwielrennen als hoofdzaak
26 sep 2019
DLG
LIMBURG

'The best has yet to come’
Het Boels-Dolmans cyclingteam gaat zaterdag in Yorkshire voor een unieke vijfde wereldtitel op rij. Na Lizzie Deignan-Armitstead (Richmond 2015), Amalie Dideriksen (Qatar 2016), Chantal Blaak (Bergen 2017) en Anna van der Breggen (Innsbrück 2018) hoopt het team in Yorkshire het kwintet vol te maken.

Volgend jaar start het team voor het tiende opeenvolgende jaar in het vrouwenpeloton. Boels-Dolmans is sinds eind 2015 de nummer één op de UCI-ranking. Werd wereldkampioen ploegentijdrit in 2016. Won de WorldTour voor vrouwenteams in 2016, 2017, 2018 en 2019. En heeft verder alle aansprekende klassiekers en rondes in het vrouwenwielrennen weten te winnen. Daarnaast is het team al jarenlang met een vernieuwende visie en professionaliteit trendsetter in het vrouwenwielrennen.

Het seizoen 2020 zal het laatste jaar worden waarin wij samen met Boels Rental als naamsponsor actief zijn. Dankzij de sponsoring van het vrouwenteam hebben we onze doelstellingen qua naamsbekendheid en visibility ruimschoots gehaald. Ook heeft de reclame via de wielerploeg voor een enorme goodwill gezorgd en was er een grote interne betrokkenheid bij ons bedrijf. We willen benadrukken dat er voor een in de internationale topsport relatief laag sponsorbedrag enorm veel bereikt is. Het vrouwenwielrennen is een van de weinige mondiale sporten waar je momenteel voor dit geldbedrag nog de absolute wereldtop kunt behalen.

Het seizoen 2020 zal het laatste jaar worden waarin wij samen met Boels Rental als naamsponsor actief zijn.

Het team kijkt ondanks het stoppen van beide naamsponsors optimistisch naar de toekomst. Het vrouwenwielrennen zit enorm in de lift, net zoals het vrouwenvoetbal. Het krijgt steeds meer aandacht. Er komen meer grote wedstrijden en invloedrijke tv-zenders als Eurosport zenden ieder jaar meer koersen live uit. Ook een groot aantal sportmarketeers adviseert bedrijven tegenwoordig om in het vrouwenwielrennen te stappen, omdat deze sport nog in de kinderschoenen staat. Ook zie je dat steeds meer vrouwen zelf recreatief gaan fietsen. Het aantal vrouwelijke deelnemers in de grote toertochten is explosief gestegen, terwijl ook het aantal verkochte racefietsen aan vrouwen ieder jaar toeneemt.

 

Een aantal cijfers onderstreept dit. In vier jaar tijd is British Cycling erin geslaagd om met een grote actie 723.000 vrouwen die voorheen nooit hebben gefietst op een fiets te krijgen. Het aantal vrouwelijke deelneemsters aan de grootste toertocht in Nederland, Toerversie Amstel Gold Race, is gestegen van 8% in 2012 naar bijna 17% in 2019. En op Eurosport 1 in de Benelux is het aantal live-uren van vrouwenwedstrijden van 1 uur in 2015 naar 22 uur in 2018 gestegen. De UCI deelt mee dat in 2018 liefst 147 miljoen kijkers tv-beelden van de Woman WorldTour hebben gezien en dat hier in totaal 1430 uur televisie van geproduceerd zijn.

 

Als cyclingteam Boels-Dolmans zijn wij overtuigd dat ’The best yet has to come’. Vol vertrouwen starten wij vanaf nu onze zoektocht naar nieuwe naamsponsoren van het team. Onze ambitie is niet alleen om het nummer één team van de wereld in het vrouwenwielrennen te blijven, maar ook om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van het vrouwenwielrennen. Zo willen we ons team vanaf 2021 naar 16 tot 18 rensters uitbreiden om een dubbel programma te kunnen rijden en meer jonge rensters een kans te geven. Verder willen we in de toekomst nog meer aandacht besteden aan de vrouw achter de atleet en aan maatschappelijke projecten.

Onze activiteiten varieren van boomonderzoek en boomadvies tot de realisatie van boomprojecten en de uitvoering van boomonderhoud.

Pius Floris Boomverzorging breidt dienstpakket uit

Pius Floris Boomverzorging Vught en Amsterdam hebben de afdeling Onderzoek & Advies uitgebreid. Sinds afgelopen maand hebben de vestigingen de nieuwe functie ‘Adviseur Natuur & Ecologie’ in huis. Een functie die in de toekomst steeds belangrijker gaat worden.

Elk project krijgt zijn eigen DPI-omgeving. Onze voormannen voeren alle velddata in het nieuwe systeem.

Ontzorging op integrale onderhoudscontracten

Op een innovatieve manier én met een omgevingsgerichte aanpak willen we de klant ontzorgen op integrale onderhoudscontracten. Daarom hebben we vorig jaar Dolmans Project Insights (DPI) laten ontwikkelen door drie studenten van de HAS Hogeschool. Dolmans Project Insights is een online beheertool waarin werkprocessen en belangrijke informatie voor medewerkers, projectleider en opdrachtgever 24/7 beschikbaar zijn. 

We denken graag mee

Kunnen wij jou helpen met een duurzame en groene oplossing? Heb je een vraag of wil je in contact komen met een van onze bedrijfsonderdelen, vestigingen of met het hoofdkantoor? Druk op de onderstaande knop om naar de contactpagina te gaan.