Basisschool De Piramide in Vught

Het schoolplein van De Piramide was al 25 jaar oud. Tijd dus om deze stevig onder handen te nemen. Zo kwam de vraag om het ontwerp, gemaakt door Jacqueline van der Lubbe van Green & So uit Oisterwijk, tot werkelijkheid te brengen. In opdracht van Obs De Piramide heeft Dolmans Landscaping Group uit Haaren voor de realisatie gezorgd. Het eindresultaat is een groen, gevarieerd en uitnodigend schoolplein waarbij diverse materialen zijn hergebruikt. Het nieuwe schoolplein is niet meer terug te herkennen, zó groen. Met onder andere een tokkelbrug, een boomstamparcours, bij- en vlindervriendelijke beplanting, een modderkeukentje, een waterpomp met houten waterloop, een kleine wadi, stapstenen en een regenton met kraantje. Kortom, er valt nu zovéél te beleven. Het plukfruit en het vak voor kruiden en groenten zorgen daarnaast voor gezonde lekkernijen van eigen bodem. De Piramide wil het plein met alle biodiversiteit dan ook volop gaan benutten voor het verzorgen van NME-lessen (natuur- en milieueducatie).

Ontwerp

Aanleg en realisatie

Het resultaat