Als we het over de ogen en oren van Arnhem-Zuid hebben, dan hebben we het over Henry Oost. De eerste buurtconciërge binnen Dolmans Landscaping Group. Inmiddels is hij al een aantal maanden aan de slag in deze nieuwe rol. Tijd voor een ‘heads-up’.

Burgerparticipatie
Als buurtconciërge is Henry klankbord tussen bewoners en de gemeente Arnhem. Henry vertelt: “Gemeente Arnhem is mijn opdrachtgever en wil graag dat bewoners gaan samenwerken voor een mooiere en schonere wijk. Dolmans Landscaping Services heeft de opdracht gekregen om de wijk te onderhouden aan een bepaalde beeldkwaliteit. Wanneer bewoners hier verbetering in willen, dan kunnen zij hun initiatief bij de gemeente aangeven. Vanuit mijn rol luister en denk ik mee met initiatieven uit de wijk. En dat doe ik maar al te graag!”

 

Eerste resultaten geboekt
“Met trots kan ik vertellen dat we inmiddels al mooie resultaten hebben geboekt. Zo hebben we onlangs in een wijk een moestuin en een ‘plukbos’ gerealiseerd met bewoners. Wij voorzien hen van het juiste materiaal, geven advies en helpen bij de uitvoering. En een goed initiatief deel ik vervolgens met andere wijken. Een soort kruisbestuiving. Want waarom zou je een goed idee niet delen met een andere wijk?”

Facebookpagina
Henry’s werk is te volgen via de Facebookpagina ‘De buurtconciërge Arnhem Zuid’. Op deze pagina houdt hij bewoners op de hoogte van zijn werkzaamheden en deelt hij interessante informatie over de omgeving. “Ik wil mensen prikkelen om naar buiten te gaan.” Tevens plaats hij oproepjes met het weggeven van brandhout of siergroen onder het motto: “Wat staat in de wijk, blijft in de wijk”. Zijn werk wordt positief ontvangen door zowel bewoners als de gemeente.