Skip to main content

Dolmans Landscaping Group en NL Greenlabel gaan samenwerking aan

By 27 mei 2020Nieuws

Dolmans Landscaping Group en NL Greenlabel slaan de handen ineen voor een duurzaam leefklimaat en een optimale inrichting van de openbare ruimte. Dit partnerschap zorgt ervoor dat onze specialisten op het gebied van vergroening en duurzaamheid de NL Terreinlabel-methodiek mogen toepassen.

De doelstelling van de samenwerking

De doelstelling van de samenwerking is om duurzaamheid integraal mee te nemen in ontwerp- en adviestrajecten waardoor onze adviseurs en ecologen zich nog meer specialiseren in duurzaamheid in de groenvoorziening. Zij worden dan ook opgeleid tot NL Terreinlabel Experts. NL Terreinlabel stelt terreineigenaren en terreinbeheerders, zoals gemeenten, woningcorporaties en bedrijven, in staat om ambities voor een toekomstbestendige leefomgeving om te zetten naar concreet meetbare doelen. Wij zijn daarbij de schakel om de doelen in de praktijk te realiseren waardoor de ambities daadwerkelijk behaald kunnen worden.

Mart Hoppenbrouwers en Lodewijk Hoekstra (r) ondertekenen samenwerking

Duurzaamheid als vertrekpunt

We zijn van nature doeners”, aldus Mart Hoppenbrouwers. We richten ons al jaren op ecologisch beheer, klimaatadaptatie, biodiversiteit en circulariteit. De samenwerking met NL Greenlabel versterkt de toegevoegde waarde van Dolmans in het leefklimaat en omgeving van de mens.

Hoppenbrouwers: “Het enthousiasme is al overgeslagen naar onze projectleiders, adviseurs en ontwerpers. Momenteel zijn wij met diverse opdrachtgevers in gesprek om hun duurzaamheidsambities meetbaar te maken en te vertalen naar nieuwe doelstellingen. Binnen ons ontwerp en –adviesbureau is het duurzaam ontwerpen al gemeengoed, maar de integrale methodiek van NL Greenlabel is zeker een belangrijke aanvulling op het gehele adviesproces.”

NL Greenlabel is verheugd met de samenwerking. Lodewijk Hoekstra, mede-oprichter van NL Greenlabel: “Het zegt veel dat zulke gerenommeerde groenvoorzieners kiezen voor het partnerschap. Met Dolmans hebben we er een gedreven en vooral gespecialiseerde partij bij waardoor het netwerk blijft groeien. We kijken uit om de handen uit de mouwen te steken en Nederland samen groener en duurzamer te maken.”